Kék Cápák – A gesztenyét a mostani legyőzött kaparhatja ki

Akt.:
Czura Attila robbanékony volt és a végén fontos triplákat szerzett
Czura Attila robbanékony volt és a végén fontos triplákat szerzett - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Nyolcadik győzelmével az NB I B csoport leghosszabb veretlenségi szériával rendelkező csapata lett a Blue Sharks.

Az utóbbi idők fölényes hazai győzelmei után nem kevés izgalom költözött a Continental Arénába szombat délután, hiszen a Nyíregyháza Blue Sharks hosszabbításra kényszerült, és végül 45 perces csatában nyerte meg a Vásárhelyi KS elleni mérkőzését (85–85-ös rendes játékidő után 101–96), ezzel zsinórban a nyolcadik sikerét aratta. Mivel az éllovas Debrecen nem kis meglepetésre vereséget szenvedett Salgótarjánban, ezért immár a nyíregyháziaké az NB I B csoport leghosszabb győzelmi szériája.

– Örülök, hogy a közönség végre izgalmas mérkőzést láthatott, annak persze még jobban, hogy nyertünk – mondta Siska János, a Kék Cápák vezetőedzője. – Hamar megvolt a nagy előnyünk, és ha akkor nem marad ki néhány ziccerünk, akkor korán eldőlhetett volna a meccs sorsa. Később azonban a védekezésünk nem volt olyan szintű, amilyen lenni szokott, hozzáteszem, nem is lehet mindig a védekezéssel meccset nyerni. Most egyértelmű, hogy a támadójátékunknak köszönhettük a sikert, kiderült, hogy ilyen szintű csapatnak is tudunk száz pontot dobni. Az utolsó fordulóra az a cél, hogy a harmadik helyünket megőrizzük, ehhez nyerni kell Nagykőrösön.

Szerencsés esetben, a Kék Cápák győzelme és a Vásárhely MEAFC elleni hazai sikere által a második hely is összejöhet, sőt, akár hármas körbeverés is lehet az első három között, de a nyíregyháziak számára akkor is csak a második hely elérhető, hiszen a Debrecennel szemben negatív a mérlege. Ilyen szempontból talán nem is baj, hogy a Vásárhely ellen nem lett jobb az egymás elleni mérlege a Blue Sharksnak, hiszen így a csongrádiak is megőrizték az esélyüket a harmadik hely megszerzésére, és motiváltak lesznek az alapszakasz zárókörében. A gesztenyét ők kaparhatják ki, de az az alap, hogy a nyíregyháziak az utolsó fordulóban is nyerjenek.További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés