Kék Cápák – A győzelem kapujából a ráadásban veszítettek

Czura Attila remek mutatókkal zárt, a csapat kikapott
Czura Attila remek mutatókkal zárt, a csapat kikapott - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Még mindig nincs meg a Blue Sharks első őszi idegenbeli győzelme a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Huszonkét pont, hat gólpassz, hét lepattanó, 32-es értékindex. Így nézett ki Czura Attila hétfő esti pécsi statisztikai lapja – a félidőben. A Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapatának dobóhátvédje kettő helyett játszott, hiszen a combizom-sérüléssel bajlódó Bus Iván posztján irányított és szórta a pontokat. Volt időszak, amikor egyedül tartotta versenyben a második negyedben 19–28-ról 40–37-re fordító nyíregyháziakat.

Persze, a többiek is kellettek ahhoz, hogy fej fej melletti csata alakuljon ki a pécsi fiatalokkal, a vendégek közül Eddie Lee Delegal volt a második, aki – a harmadik negyed végére – átlépte a tízpontos határt. Harmadikként Sitku Márton is csatlakozott hozzájuk, a Kék Cápák pedig csaknem a befejezésig őrizték előnyüket, ám a pécsiek a vége előtt dobott triplával hosszabbításra mentették a meccset.

A ráadásban a tripladuplát jelentő Czura-gólpasszból született Sitku-triplával még vezettek a Kék Cápák, de a PVSK a végjátékban állva hagyta őket, így még mindig várni kell az első idegenbeli sikerre.

NB I B csoport: Férfiak

8. forduló

Pécsi VSK-Kronosz Kiadó–Nyíregyháza Blue Sharks 102–90 (19–15, 18–25, 16–17, 29–25, 20–8) – hosszabbítás után

Pécs, 100 néző, v.: Kovács N., Reisz, Koncsek.

Blue Sharks: Czura 32/9, Oláh Z. 8/6, Sitku M. 18/12, Delegal 17, Nagy K. 10. Csere: Vida Z. 1, Szondi Á. 4, Mokánszki. Edző: Siska János.
hirdetés