Kék Cápák – A harmadik meccs dönt

Czura Attila (fehérben) 22 pontig, közte öt tripláig jutott
Czura Attila (fehérben) 22 pontig, közte öt tripláig jutott - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Triplára tripla volt a válasz, a végén a Vasas talált be, így még visszajön Nyíregyházára.

Nem sikerült lezárnia a Vasas Akadémia elleni negyeddöntős párharcot a Nyíregyháza Blue Sharksnak, holott minden esélye megvolt arra, hogy vasárnap este idegenben megszerezze az NB I B csoportos negyeddöntőben a második győzelmét is.

Jól kezdtek a Kék Cápák, akiknek nem volt gond a távoli vállalkozókedvükkel sem – erről mindent elmond a meccs során szerzett 13 triplájuk. A Vasas „csak” nyolc hármast dobott be sikerrel, de a nyerő kísérlet éppen távoli volt: 77–79-nél Katona Róbert szerezte meg a győztes kosarat kintről, azok után, hogy Czura Attila is triplával vette vissza a vezetést (77–79) a nyíregyháziaknak. A vendégeknek volt még egy lehetőségük a győzelem megszerzésére, ám az utolsó támadásnál a betörés után a labdát kiosztó Bus Iván átadását lefülelték a fővárosiak, akik a jó hangulatú mérkőzésen kiharcolták a harmadik, mindent eldöntő meccset. Azt szerdán vívják Nyíregyházán.

Talán minden másként alakult volna, ha a második negyed elejére kiharcolt 13 pontos előnyét (32–19) jobban meg tudja becsülni a Blue Sharks, és az esetben elkerülhető lett volna az ilyen fajta végjáték, amelyet egyetlen dobás döntött el.

NB I B csoport: Férfiak
Negyeddöntő, 2. mérkőzés

Vasas Akadémia–Nyíregyháza Blue Sharks 80–79 (17–24, 28–19, 19–17, 16–19)

Pasarét, 250 néző, v.: Boros T., Kulcsár T., Jurák.

Blue Sharks: Bus I. 9/3, Czura 22/15, Sztojanovics 3, Mokánszki 2, Nagy K. 19/9. Csere: Czinger 10, Fazekas Cs. 11/9, Oláh Z. 3/3, Sitku M. Edző: Siska János.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1.
hirdetés