Kék Cápák: A háziverseny győztese volt kérdéses

Akt.:
Kék Cápák: A háziverseny győztese volt kérdéses
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Döcögős kezdés után végül magabiztosan nyerte pénteki bajnokiját a Blue Sharks a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Három perc kellett ahhoz, hogy Czura Attila révén megszerezze első pontjait, és több mint egy negyed ahhoz, hogy először vezessen a Vásárhelyi KS elleni pénteki mérkőzésen a Nyíregyház Blue Sharks. Ez mintha előrevetítette volna, hogy az NB I B csoportos férfibajnokin nem lesz könnyű dolga a házigazdának.

A javuló védekezéshez pontatlan támadójáték párosult, így nehezen stabilizálódott a Cápa-előny. Aztán Oláh Zoltán és Fazekas Csaba triplája, Czinger Zoltán ziccere és a labdaszerzést követő, dudára dobott Bus Iván-duplával a nagyszünetre csak meghaladta a tíz pontot (40–29) a két csapat közötti különbség.

Közben Bus Iván, Czura Attila, Srdjan Sztojanovics és Sitku Márton között azért alakult ki virtuális verseny, hogy melyikük éri el először a tízpontos határ – a harmadik negyed közepén értékesített ziccerével az irányító alapította meg a tízen túliak társaságát, amihez szép lassan csatlakoztak mások is.

A különversenyt a szerb-magyar bedobó nyerte meg, és a győztes kiléte onnantól már végképp nem volt kérdéses, amikor a cápahad az utolsó rész elején lefutásgólokkal húsz pontra növelte az előnyt.

KM


NB I B csoport: Férfiak, 23. forduló

Nyíregyháza Blue Sharks–Vásárhelyi KS 82–62 (18–18, 22–11, 22–17, 20–16)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Balogh Gy., Józsa A., Nepp.

Blue Sharks: Bus I. 10, Czura 8, Sztojanovics 20/9, Mokánszki, Nagy K. 7. Csere: Czinger 6, Sitku M. 13/3, Fazekas Cs. 12/6, Oláh Z. 3/3, Vida Z., Szondi Á., Demeter Á. 3/3. Edző: Siska János.
hirdetés