Kék Cápák – A helyosztón találkozhat a két favorit

Czinger Zoltán (a labdával) tavaly még nem volt tagja a Hepp-kupában bronzérmes nyíregyházi csapatnak
Czinger Zoltán (a labdával) tavaly még nem volt tagja a Hepp-kupában bronzérmes nyíregyházi csapatnak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Debrecenben múlhatja felül tavalyi Hepp-kupa-szereplését a Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata.

Péntektől vasárnapig a debreceni Főnix-csarnok lesz a férfi szakág fővárosa, hiszen a cívisvárosban rendezik meg a Magyar Kupa nyolcas döntőjét, vele párhuzamosan pedig az amatőr csapatok Hepp-kupájának négyes döntőjét.

Utóbbiban lesz érintett a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos legénysége, amely a tavalyi kiírásban a harmadik helyezést szerezte meg a győri végjátékban. Az egy évvel ezelőtti négyes döntő mezőnyéből ketten érintettek a mostaniban is, a nyíregyháziak mellett a másodosztály jelenlegi listavezetője, az Oroszlány. A két csapat Győrben a harmadik helyért játszott mérkőzésen találkozott egymással, és akkor a Kék Cápák simán, 94–65-re nyertek, és megszerezték a bronzérmet.

Azóta az Oroszlány – Lúdas Matyit felülmúlva – négyszer is visszavágott már a bajnokságban, hiszen a tavalyi negyeddöntő mindkét mérkőzését megnyerte (94–86 és 86–84), csakúgy, mint az aktuális sorozat alapszakaszában játszott mérkőzéseket (88–84 és 85–84). Vagyis olyannyira szorosak voltak ezek a meccsek, hogy a négy oroszlányi siker összesített különbsége nem érte a kupában aratott nyíregyháziét.

A Kék Cápák és Oroszlánok (OSE-Lions a csapat neve ugyebár) a mostani sorozatban ugyancsak a helyosztók során találkozhat, azaz vagy a döntőben vagy a harmadik helyért. A szombati elődöntők során ugyanis előbb Salgótarján (NB I C csoport)–Oroszlány, majd 13 órától Nyíregyháza Blue Sharks–Pécsi VSK-Kronosz Kiadó mérkőzéseket rendeznek. Vasárnap 10 órától játsszák a Hepp-kupa bronzmérkőzését, 12.30-tól a döntőt. A Hepp-kupa mérkőzéseire a belépés díjtalan lesz.

A debreceni kupahétvége menetrendje

Magyar Kupa, nyolcas döntő

Péntek. Negyeddöntők. 13.00: Pécsi VSK-Veolia–Falco KC-Szombathely (1.), 15.30: Zalaegerszeg–Atomerőmű SE (2.). 18.00: Alba Fehérvár–Körmend (3.). 20.30: Kecskeméti TE–Szolnok (4.)

Szombat. Elődöntők. 15-30: 1. negyeddöntő győztese–2. negyeddöntő győztese, 18.00: 3. negyeddöntő győztese–4. negyeddöntő győztese

Vasárnap. Helyosztók. 15.00: a 3. helyért (az elődöntők vesztesei). 17.30: döntő (az elődöntők győztesei)

Hepp-kupa, négyes döntő

Szombat. Elődöntők. 10.30: Salgótarján–Oroszlány. 13.00: Nyíregyháza Blue Sharks–Pécsi VSK-Kronosz Kiadó

Vasárnap. Helyosztók. 10:30: a 3. helyért (az elődöntők vesztesei). 12.30: döntő (az elődöntők győztesei)
hirdetés