Kék Cápák – A lényeget elérték, hiszen nyertek

Emani Gant (a labdával) ismét jó teljesítményt nyújtott
Emani Gant (a labdával) ismét jó teljesítményt nyújtott - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks számára még egy győzelem szükséges, hogy biztosan a négy között zárja az alapszakaszt a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Az ötös győzelmi sorozatot felépítő Nyíregyháza Blue Sharks korábbi idegenbeli sikereire (Békésen, Tiszaújvárosban és a Honvéd otthonában) az volt elsősorban a jellemző, hogy jó hajrával fordított az NB I B csoportos férficsapat. Szombaton, Salgótarjánban viszont más forgatókönyvet vett elő, és a megszerzett 19 pontos előnyből tartott meg hármat a végső dudaszó pillanatára.

– Azért annak volt oka, hogy miért tudott felzárkózni az ellenfél, maradjunk annyiban, hogy alapos támogatást kaptak a játékvezetőktől – mondta Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Jól kezdtük a meccset, de Nagy Krisztián korai faultproblémái miatt megbomlott a játékunk, és a kispadról beszállók most nem tudtak annyit hozzátenni a játékunkhoz, mint korábban. A végén pedig nem hagytak bennünket támadni, sorra vették el tőlünk a labdát, de ilyesmivel nem is akarok foglalkozni, mert ezen a meccsen az volt a lényeg, hogy valahogy nyerjük meg, és ezt megtettük. Jól kezdtünk, de azért érződött, hogy a betegségek, sérülések miatt hiányosak voltak a sorok a múlt heti edzéseken. Emani Gant játéka sokáig kérdéses volt, de végül pályára léphetett, és jó teljesítményt is nyújtott. A Tarján sokat javult az új amerikai irányítójával, aki ellenünk extra teljesítményt nyújtott. Láttuk a hibákat, amelyeket ki kell javítanunk a következő meccsig. Ha a MAFC II ellen nyerünk, akkor nagy valószínűséggel már nem szorulhatunk ki az első négyből.

A következő hazai meccset március 14-én, kedden játssza a csapat, amely számára nem alakultak rosszul a hétvégi eredmények. Az lett volna a hab a tortán, ha a Miskolc nem tudta vlna megnyerni hosszabbításban az óbudai meccsét, mert akkor a nyíregyháziaknak a saját kezükbe került volna a második hely megszerzésének a lehetősége. Így sem reménytelen a helyzet ezügyben, de ahhoz a MAFC elleni összecsapást követő két hazai rangadót, a MEAFC és a Vásárhely ellenit is meg kell majd nyerni és még más feltételnek is teljesülnie kell.
hirdetés