Kék Cápák – A listavezető elleni erőpróba csak komolyabb lehet

Emani Gantnek is lesz kivel megküzdenie a palánk alatt
Emani Gantnek is lesz kivel megküzdenie a palánk alatt - © Fotó: Pusztai Sándo
Nyíregyháza – Az önbizalomnövelő győzelmek után a keleti éllovas MEAFC vendégei a Kék Cápák.

Az utóbbi hetekben a magabiztos győzelmeket gyűjtögette a Nyíregyháza Blue Sharks. Az NB I B csoportban szereplő férfi kosárlabda-csapat bajnoki meccsen 82–69-re nyert a Salgótarján és 86–64-re a MAFC II ellen, míg a Hepp-kupa nyolcaddöntőjében 94–65-ös sikerrel búcsúztatta a Baját. A pénteki folytatásban garantáltan nehezebb dolguk lesz a Kék Cápáknak, hiszen a keleti csoportot vezető MEAFC vendégei lesznek Miskolcon.

– Úgy gondoltuk, hogy nagyobb ellenállásba ütközünk majd attól, mint ahogy végül a Baja elleni, edzőmeccs jelleget öltött találkozónk alakult, de az önbizalmunknak jót tett a győzelem és a fiatalok további csapatba építését is jól szolgálta a mérkőzés – mondta Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Pénteki ellenfelünk, a listavezető MEAFC hazai pályán még nem kapott ki, idegenben is csak egyszer, a Tiszaújvárostól. Drahos Gábor és Szögi Ádám személyében rutinos, korábban az A csoportban is meghatározó mezőnyembereik vannak, de a csapaton belüli egyensúlyról az erős centerek gondoskodnak. Az utóbbi győzelmek arra adnak okot, hogy bizakodóak legyünk a mostani fellépés előtt is, de nem lesz egyszerű dolgunk, a védekezésre különösen oda kell figyelnünk.

Mivel az első helyezett fogadja az aktuális negyediket, nyugodtan nevezhetjük a pénteki mérkőzést rangadónak, amelyet a vendégek közül Oláh Zoltán kénytelen lesz kihagyni, mivel gipszbe került a keze a hétközi egyetemi-főiskolás mérkőzésen elszenvedett balesete után.További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés