Kék Cápák – A második félidőben robbantottak

Kék Cápák – A második félidőben robbantottak
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Utolsó idei hazai meccsét is megnyerte a Blue Sharks, ezúttal a Tehetséges Fiatalok ellen.

Nehezen indult a TF (ami most nem a Testnevelési Főiskola, hanem a Tehetséges Fiatalok rövidítése) Budapest elleni mérkőzése a Nyíregyháza Blue Sharksnak, amely azért megőrizte hazai veretlenségét a mostani bajnokság 2017-es etapjában – ez volt ugyanis az NB I B csoportos férficsapat idei utolsó mérkőzése a Continental Arénában.

A vendégek előre beharangozott kellemetlen harcmodora abból állt, hogy kezdettől fogva lassították a játékot, négy mezőnyemberük pedig szinte minden poszton feltűnt. A center Sztefan Filopovics hamar faulproblémába került, de ezt nem sikerült igazán kihasználni a házigazdának, holott Nagy Krisztián jól szedte a lepattanókat.

Az első félidőben szinte végig a TF vezetett, a nagyszünetben kapott technikai hibáért értékesített büntetővel a harmadik negyed elején kiharcolt ötpontos előnyük volt legnagyobb. A hátrányt előbb büntetőkkel kezdte ledolgozni a Blue Sharks, majd amikor végképp feljavult a védekezés, jöhettek a gyors lerohanások, amelyek egyikét hárompontos kosárral fejezte be Srdjan Sztojanovics.

A szerb játékos harminc pontig jutott, vezérletével a negyedik negyedben is növelte előnyét a házigazda. Felnőtt mellé Mokánszki Máté is, aki tényleg felnőtt kosárlabdát nyújtott, és hát Czura Attilát sem kellett félteni, amikor triplát vagy ziccert kellett dobnia, Oláh Zoltánról pedig újfent kiderült, hogy nagy küzdő. Ezzel a nyíregyháziak megerősítették helyüket a tabella harmadik helyén, kicsit lerázták magukról az őket üldöző TF-t.

NB I B csoport: Férfiak
11. forduló

Nyíregyháza Blue Sharks–TF Budapest 82–68 (21–24, 21–22, 22–11, 18–11)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Mészáros B., Lengyel Á., Domán.

Blue Sharks: Bus I. 5, Czura 15/6, Sztojanovics 30/12, Mokánszki 15/3, Nagy K. 7/3. Csere: Oláh Z. 10/3, Sitku M. Edző: Siska János.
hirdetés