Kék Cápák – A szívük és a lelkük is ott van a pályán

Vaskó György remek teljesítménnyel ugrott be a kispadról
Vaskó György remek teljesítménnyel ugrott be a kispadról - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A felnőttek között is egyre meghatározóbb szerepet játszó Vaskó György a Győr ellen is remekelt.

Ha valakire, akkor Vaskó Györgyre igaz a mondás, hogy kicsi a bors, de erős. A maga 180 centijével nem magasodik ki a kosarasok mezőnyéből, de fizikai erejének és hallatlan elszántságának köszönhetően az NB I B csoportos mezőnyben is bontogatja szárnyait a Nyíregyháza Blue Sharks 17 éves, junior bajnoki címmel is rendelkező irányítója. Ahogy tette azt csapata vasárnapi mérkőzésén, amikor is 11 ponttal, azon belül három sikeres tripladobással járult hozzá a Győr elleni 85–69-es győzelemhez.

– Mivel Sitku Marci sérülés miatt nem tudott játszani, számítani lehetett rá, hogy Mokánszki Máté sok időt tölt a pályán, és arra is, hogy nekem is jut majd jócskán lehetőség – utalt a kötelezően alkalmazandó fiatalszabályra Vaskó György. – Bátor játékot kérnek ilyenkor tőlünk, az a minimum, hogy védekezésben száz százalékot adunk és a szívünket-lelkünket kitesszük a pályára, ezek mellett a kínálkozó üres dobóhelyzeteket is nyugodtan elvállalhatjuk.

Ami a szívet és a lelket illeti, azzal Vaskó Gyurcinál nincs probléma, hiszen aki ismeri őt egészen kicsi kora óta, az tudja róla, képes meghalni a csapatáért. És az üres helyzetek is neki vannak kitalálva, akkor is, ha nem közvetlenül a triplavonaltól, hanem egy-két méterrel mögüle kell elengednie a labdát.

– Szerencsére a csapatban sok a jól passzoló játékos, a mezőnysorból Bus Ivántól várhatom elsősorban a jó átadásokat, de a palánk alól Czinger Zoltánnak is van szíve kiosztani a labdát – mondja erről a Vasvári-gimnázium tizenkettedikese. – Hajlamosak az ellenfelek arra, hogy bennünket, fiatalokat úgymond feladnak védekezésben, gondolván, hogy mi vagyunk a lyuk a csapatban, de szerencsére többször és többen bizonyítottuk már, hogy ez nem így van. Ami engem illet, ebben a bajnokságban a Bonyhád ellen idegenben és most is jól ment a játék, a Veszprém ellen kevésbé voltam ponterős, de akkor gólpasszokkal igyekeztem segíteni a társaimat.

Jeleztük, hogy Vaskó György végzős diák a Vasváriban, és mivel tart a szalagavatós dömping, ezért az őt is érinti. Méghozzá meccsnapon, hiszen éppen a pénteki, oroszlányi összecsapás napján tűzik majd a zakója felhajtójára a szalagot, emiatt kénytelen lesz kihagyni csapata következő fellépését.
hirdetés