Kék Cápák – A Vasas ellen zárják az alapszakaszt

Bus Iván és a csapat már csak egy lépésre van attól, hogy megszerezze a harmadik helyezést
Bus Iván és a csapat már csak egy lépésre van attól, hogy megszerezze a harmadik helyezést - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A harmadik hely megóvása a célja a Nyíregyháza Blue Sharks legénységének a férfi kosárlabda Nb I B csoportban.

A harmadik még helyet cserélhet a negyedikkel, az ötödik pedig a hatodikkal, így még bármilyen párosítás összejöhet a rájátszás első körében az ezekért a pozíciókért versenyben lévő csapatok között, de az biztos, hogy a Nyíregyháza Blue Sharks vagy a Pécsi VSK-KK-val vagy pedig a Vasas Akadémiával mérkőzik majd az NB I B csoport negyeddöntőben.

Az alapszakaszt szombaton (kezdés 18 órakor) hazai pályán zárja a Blue Sharks, éppen egyik lehetséges rájátszásbeli ellenfele, a Vasas Akadémia ellen. Ha nyernek a nyíregyháziak, akkor biztos, hogy a harmadik helyről vághatnak majd neki a folytatásnak, és a negyeddöntőben akár visszakaphatják ellenfélnek a Vasast, ha PVSK-KK legyőzi idegenben a Tehetséges Fiatalokat. Mivel azonban a harmadik hely megőrzésének lehetősége a Kék Cápák kezében van, ezért nem is érdemes különösebben számolgatni.

– Egyébként sem vagyok a híve a kombinálásnak, most meg hazai pályán játszunk, kezünkben a sorsunk, egyértelmű, hogy győzni szeretnénk, és remélem, hogy a siker jó játékkal is párosul majd – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Hozzáteszem, cseppet sem lesz könnyű dolgunk, mert a Vasas jó formába lendült, nagyszerűen teljesít mostanában, és számunkra kellemetlen a stílusa. Bízom benne, hogy megtaláljuk a különös védekezésük ellenszerét, ez lehet a győzelem kulcsa.

A Kék Cápák csapatában mindenki a fedélzeten, egyedül a vírusos gyomorbántalmakkal küszködő Czinger Zoltán hagyott ki edzéseket, de várhatóan ő is bevethető lesz szombaton.
hirdetés