Kék Cápák – Akár döntetlenre is játszhatnak Pécsen

Fazekas Csaba Pécsen is lehetőséget kap
Fazekas Csaba Pécsen is lehetőséget kap - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az ötödik helyért kiírt párharcot csütörtökön kezdi a Blue Sharks a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Bajnokságbeli utolsó párharcát vívja csütörtökön és jövő héten kedden a Nyíregyháza Blue Sharks, amely a férfi NB I B csoportban az ötödik helyért csap össze a Pécsi VSK-Kronosz Kiadóval. Az első meccset a baranyai megyeszékhelyen játsszák.

– A sérültjeink állapota nem sokat javult, így ugyanazzal a csapattal lépünk pályára, amely a Nagykőrös elleni visszavágón kiharcolta a győzelmet – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Még több szerep juthat így a fiataloknak, akik vasárnap is szépen teljesítettek. Természetesen szeretnénk megnyerni a párharcot, ehhez jó alapot adhat egy kedvező eredmény elérése idegenben.

Az alapszakaszban úgy kapott ki hosszabbítás után 102–90-re a „kis” Pécstől a Blue Sharks, hogy a rendes játékidő, 82–82-re végződött. A kuparendszerű párharcok specialitása, hogy döntetlen esetén nem következik ráadás.

– A döntetlent el is fogadnám, de kosárlabdában elég nehéz lenne ikszre játszani – véli Sitku Ernő. – Mivel a pécsiek nagycsapata már végzett a rájátszásban, előfordulhat, hogy több A csoportos kosaras is lehetőséget kap ellenünk, de igyekszünk a magunk dolgára koncentrálni.
hirdetés