Kék Cápák – Aligha ússzák meg újoncavatás nélkül

Akt.:
A rutinos Nagy Krisztiánnak a fiatal sereg élére kell állnia
A rutinos Nagy Krisztiánnak a fiatal sereg élére kell állnia - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Bevetésre készen állnak a fiatalok az Egerben fellépő Kék Cápák NB I B csoportos férfi kosárlabda-csapatánál.

A Hepp-kupa-kötelezettség (a Nyíregyháza Blue Sharks 93–80-as győzelemmel hozta a kötelezőt az NB II-es DEAC II otthonában) miatt bajnoki nélkül telt az elmúlt két hét, így akár ki is egyenesedhettek volna a sorok a sérülésekkel sújtott Kék Cápáknál. Csakhogy a szombati egri bajnoki előtt az NB I B csoportos nyíregyházi férficsapat háza táján még aggasztóbb a helyzet, mint volt.

– Varga Márton még nem teljes értékű, de néhány percre már bevethető lesz, ugyanakkor Gáspár Balázs törött ujján korrekciós műtétet kellet végezni, így az ő visszatérése még odébb van – sorolta Siska János edző. – Fazekas Csaba bokája a juniorcsapat szegedi mérkőzésén kifordult, így rá nem számíthatunk. Mellette a fiatalok közül Keul Tamás kapta a legtöbb lehetőséget eddig, most kézsérülés miatt ő sem játszhat. Így aztán a kötelezően szerepeltetendő huszonegy éven aluli játékos szerepkörében épphogy juniorkorú kosarasok jöhetnek szóba, Sitku Márton mellett Vaskó György, Mokánszki Máté és Farkas Dániel áll készenlétben.

Utóbbi három a felnőttek között még nem mutatkozott be, vagyis biztosra vehető az újoncavatás az eddig mind a három meccsét elveszítő Eger otthonában.

– A felkészülési időszak során nyertünk Egerben, akkor még nem volt légiósunk, igaz, ennyi sérültünk sem – folytatta Siska János. – Másabb lesz a csapat szerkezete, mint eddig, a rotációra is fokozottan figyelnünk kell. Idegenben sehol nem könnyű nyerni, de célunk egyértelműen a győzelem.
hirdetés