Kék Cápák – Az ötödik helyezés után lehetnek búcsúzók

Czura Attilát (a labdával) nem lehetett megállítani
Czura Attilát (a labdával) nem lehetett megállítani - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Az is szempont volt a Kék Cápák utolsó bajnoki meccsén, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson.

Végig vigyázott a különbségre a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapata a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó elleni helyosztó mérkőzés visszavágóján, de a kedden játszott mérkőzés első félidejének voltak olyan időszakai, amikor az ellenfél szorosabbá tette a párharc állását. A második félidőben aztán már nem volt kérdéses, hogy magabiztosan ledolgozza hárompontos hátrányát a házigazda, a nyíregyháziak 17 ponttal nyertek (82–65), és 151–137-es különbséggel kerekedtek felül a pécsieken – megszerezve ezzel a bajnokság ötödik helyét.

– Mivel az utolsó mérkőzésünket játszottuk, törekedtünk arra, hogy mindenkinek játéklehetőség jusson, és amikor az első negyedet tízpontos előnnyel zártuk, az már komoly vezetésnek látszott ahhoz, hogy cserélni tudjunk – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Ennek köszönhető, hogy kialakult egyfajta hullámzás az eredményben, de összességében nem forgott veszélyben a sikerünk. Kicsit tényleg utolsó meccs hangulata volt az összecsapásnak, és bízom benne, hogy mindenki jól érezte magát a pályán valamint talán a közönséget is ki tudtuk szolgálni.

A pécsiek ellen a bajnoki évadban ötször lépett pályára a Blue Sharks, amely a baranyaiak otthonában mindkétszer kikapott, viszont a hazai pályán vívott meccsek mellett a debreceni Hepp-kupa-elődöntőben is legyőzte őket. A mostani meccsen több játékos testbeszéde is arra utalt, mintha az utolsó mérkőzését játszotta volna a Kék Cápák színeiben.

– Az egyeztetések most kezdjük a játékosokkal, bizonyára lesznek olyanok, akik távoznak, napokon belül sok minden kiderülhet – utalt Sitku Ernő arra, hogy hamarosan megkezdődik a keret kialakítása a következő bajnokságra.
hirdetés