Kék Cápák – Az üt igazán nagyot, aki először üt

A sajnálatos sérülést szenvedett Czinger Zoltán (fehérben) jelenléte meghatározó a palánk alatt
A sajnálatos sérülést szenvedett Czinger Zoltán (fehérben) jelenléte meghatározó a palánk alatt - © Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – Remek egyéni teljesítmények is kellettek a Kék Cápák Honvéd elleni, magabiztos győzelméhez.

Végig vezetve, gond nélkül nyert (89–66) a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapata a mezőny egyedüli nyeretlenje, a Budapesti Honvéd ellen. Némi árnyékot vet a vasárnapi sikerre, hogy Czinger Zoltán megsérült a második negyedben, és már nem is tudott visszatérni a pályára.
– Az elején gyorsan elhúztunk, egyúttal az is kiderült, hogy az üt igazán nagyot, aki először üt – vett elő egy örök bölcsességet Sitku Ernő, a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója. – Czinger Zoltán a lábfejcsontját fájlalta, sajnos hétfőre sem javult a helyzet, így meglehet, a pénteki, MTK elleni hazai meccset nélküle kell megvívnunk. Azért is sajnálatos a sérülése, mert ezen a meccsen is védekezésben szinte betakarta az egész palánk alatti területet és a támadásban a társak is egyre jobban megtalálják a labdával. Hiányában center nélküli játékra kényszerültünk, de Nagy Krisztián fizikuma azért alkalmas volt a gondok megoldására, a tizenkét lepattanója és a huszonegy pontja dicséretes teljesítmény. Ahogy Bus Iván tizennégy gólpassza és Czura Attila hatvanöt százalékos hatékonysággal elért harmincnégy pontja is. Úgyhogy a mezőnyemberek szépen hozták magukat, és viszonylag könnyű győzelmet arattunk.

A Kék Cápák tehát pénteken az MTK-t fogadva újabb hazai bajnokit játszanak, a Hepp-kupában pedig megkapták az NB I C csoportos Tiszaújvárost. Mivel a szövetség egy osztálynak tekinti a hivatalosan NB I B Piros- és Zöld-csoportra keresztelt ligákat, és a sorsolás a nyíregyháziaknak kedvezett, ezért a Kék Cápák lesznek a találkozó pályaválasztói.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés