Kék Cápák – Az utánpótláscsapaton a világ szeme

Fazekas Csabának a korábbi meccsen lesz fontosabb feladata
Fazekas Csabának a korábbi meccsen lesz fontosabb feladata - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks U20-as csapata játssza a fontosabb meccset hétvégén.


Jön az alapszakasz zárása a férfi kosárlabda NB I./B-ben. Ez arra engedne következtetni, hogy az eddigi legfontosabb meccsét játssza a Nyíregyháza Blue Sharks, ám nincs így, ugyanis mind a Cápák, mind a Veszprém pozíciója bebetonozott. A nyíregyháziak már biztosan a negyedik helyen zárnak, míg a bakonyiak az elsőn.

– Meglátjuk, hogy alakul a mérkőzés, de ennek a meccs­nek már nincs igazi tétje – mondta Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Valószínűleg többet játszanak majd azok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Ezen a héten semmit nem akarunk megmutatni, egyrészt a BKG miatt sem, másrészt, ha minden jól megy, a Veszprémmel még összekerülhetünk. Nem voltunk még ilyen helyzetben, de jó így nekimenni az utolsó meccsnek, hogy már nem számít az eredmény.

A felnőtt összecsapás előtt, 15.30-kor a két klub U20-as gárdája feszül egymásnak, ami a nyíregyháziak számára óriási téttel bír. A Cápák a nyolcas döntőbe kerülhetnek, ahol négy A-csoportos, három Piros csoportos és egy Zöld csoportos csapat vehet részt.

– Ha nyerünk, akkor biztosan a nyolc között vagyunk, ami nagyon nagy eredmény lenne – fejtette ki Sitku Ernő, a Cápák szakmai igazgatója és az U20-as együttes edzője. – Ha veszítünk, akkor a Honvéd–Budafok mérkőzéstől függ a sorsunk, mert ha a Honvéd győzni tud, akkor nem kerülhet elénk a Budafok.

A fiatalok kemény hete

A fiatalok rendesen kapnak a terhelésből az utóbbi napokban. Múlt hét pénteken hárman meghatározó perceket játszottak a Miskolc elleni felnőtt mérkőzésen, utána az U20-ason is szerepeltek, majd szombattól vasárnapig az egész csapat négy igen kemény ütközetet vívott Pécsett az EYBL-döntőn. Sitku Márton és Fazekas Csaba onnan a korosztályos válogatotthoz utazott összetartásra, míg Mokánszki Máté hétfőn végigjátszott egy egyetemi meccset.

MK
hirdetés