Kék Cápák – Beszédesek és jók voltak a mutatók

A palánk alatt jól működött Czinger Zoltán (maszkban) és Nagy Krisztián (jobbra) párosa
A palánk alatt jól működött Czinger Zoltán (maszkban) és Nagy Krisztián (jobbra) párosa - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Győzelmével és a többi eredmény alakulásával a Kék Cápák újra célba vehetik a második helyezést.

Lejátszottak minden korábbról elmaradt mérkőzést, így végre kiegyenesedett a férfi NB I B csoport tabellája. Amelyen az is látszik, hogy az alapszakaszból hátralévő öt fordulóban hatalmas lesz a küzdelem a második helyért.

A pozíciót jelenleg birtokló Veszprém a múlt héten kétszer is kikapott, így magára húzta a Nyíregyháza Blue Sharks és – a listavezető Oroszlány legyőzésével nagy bravúrt felmutató – Tehetséges Fiatalok párost. A Kék Cápáknak a Pécsi VSK-KK is besegített azzal, hogy hétközben legyőzte a bakonyiakat, majd egy pont híján ugyanúgy kapott ki a Continental Arénában (95–82), mint ahogy megverte (94–82) a tabella jelenlegi másodikját.

– Igyekszünk a mérkőzés kapcsán a pozitívumokra koncentrálni, így elmondható, hogy magabiztos győzelmet arattunk – vélekedett a vasárnapi mérkőzésről Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgató. – Ide sorolható még, hogy Czinger Zoltán jól illeszkedett a játékunkba, nem is a dobott pontjai, hanem a pluszmínusz mutatója alapján, ami arra utal, hogy centerünk elsősorban a védekezésünknek adott stabilitást. Nagy Krisztián csapatkapitányhoz méltó remek játékot nyújtott, Bus Iván mindenben kiemelkedett, Oláh Zoltán megint remekül szállt be a játékba és a beteg Czura Attila nélkül is közel száz pontot dobtunk. Hiányérzetünk legfeljebb a védekezés miatt lehet, mert az nagyon veszélyes szituáció, amikor hat-hét ponttra magunkra engedjük az ellenfelet.

A nyíregyháziak legközelebb Nagykőrösön lépnek pályára, végül vasárnap.

KM
hirdetés