Kék Cápák – Centererényeket csillogtatott a bedobó

Kék Cápák – Centererényeket csillogtatott a bedobó
© Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Nagy Krisztiánt nem az egyéni rangsorok, hanem a csapat eredményessége érdekli.

A harmadik helyről kezdheti majd a rájátszást a Nyíregyháza Blue Sharks, amelynek csapatkapitánya, Nagy Krisztián az alapszakasz utolsó fordulójában 29 megszerzett pontjával, azon belül négy triplájával sokat tett az NB I B csoportos legénység Vasas elleni győzelméért (85–72). És egyáltalán, a 33 esztendős kosaras cseppet sem zárt rossz szezont, főként, ha figyelembe vesszük, hogy nem is az eredetinek mondható posztján szerepelt, hiszen Czinger Zoltán sérülése után a hármas pozícióból az ötösbe, vagyis centerbe került, és nagyobb részt ott is ragadt.

– A szombati mérkőzésen úgy jött ki a lépés, hogy én szereztem a csapaton belül a legtöbb pontot, de mindez a társak segítsége nélkül nem jöhetett volna össze – mondta Nagy Krisztián. – Bus Iván, Czura Attila vagy éppen Srdjan Sztojanovics átadásai nélkül nem jöhetett volna össze ez a teljesítmény, a remek kiosztásaikat követő hárompontos kísérletek pedig szerencsére bejöttek.

Az alapszakaszt végül 18 győzelemmel és nyolc vereséggel zárta a Blue Sharks. Belülről hogy érezni: lehetett volna ettől picit jobb a mérleg vagy reális a csapat mutatója és helyezése?

– Összességében nem lehetünk elégedetlenek, mert a két előttünk végzett csapat, az Oroszlány és a Veszprém kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott – felelte Nagy Krisztián. – Nekünk januárban volt egy kisebb megtorpanásunk, amikor a budapesti csapatok ellen becsúszott néhány vereség, de a harmadik hely megőrzése szempontjából legfontosabb TF elleni meccset azért meg tudtuk nyerni idegenben is. Reményt adhat, hogy az alapszakasz végére összeállt a játékunk és az eredményességünkre sem lehetett panasz. Az előttünk végzett Veszprémet kétszer is legyőztük az alapszakaszban, ez lehet fegyvertény a rájátszásra, persze odáig el kell jutni, hogy velük játszhassuk az elődöntőt. A Vasas kemény rivális lesz az első fordulóban, idegenben nehezen legyőzhető és hazai pályán is megszenvedtünk ellene. Lépésről lépesre kell haladnunk, mindig a következő feladatra koncentrálnunk, úgyhogy egyelőre a május elején induló negyeddöntő foglalkoztat bennünket.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2018. április 18-i számában és a www.kelet.hu oldalon.
hirdetés