Kék Cápák – Csak egyetlen opció létezik

Akt.:
A legutóbb a harmadik negyedben kipontozódott Czinger Zoltán (fehér 9-es) korábbi egerszegi csapattársával is találkozik
A legutóbb a harmadik negyedben kipontozódott Czinger Zoltán (fehér 9-es) korábbi egerszegi csapattársával is találkozik - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Veszprém legyőzése a Győr elleni, újabb hazai mérkőzésre is lendületet adhat a Kék Cápáknak a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

A vasárnapi kétfrontos Nyíregyháza–Győr párharc teremben esedékes része, a Kék Cápák és a Széchenyi Egyetem NB I B csoportos kosárlabdázóinak összecsapása fél órával korábban, 16.30-kezdődik a Continental Arénában, mint a két város szintén másodosztályban szereplő futballistáinak fellépése a Városi Stadionban.

Májusban egymás ellen fejezték be a bajnokságot a felek – mármint a kosarasok –, akkor a nyíregyháziak kettős győzelemmel igazolták, hogy jobb csapatot alkotnak, és így szerezték meg az ötödik helyezést. Mi változott mostanra?

– Annyi, hogy a győriek a zalaegerszegi Gáll Dominik érkezésével erősödtek, ő már az élvonalban is bizonyította képességeit, de fiatal játékosként kevesebb szerephez jutott az A csoportban – felelte Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – A mi csapatunk is kezd összeállni, de emlékezhetünk rá, hogy tavaly is döcögött a kezdés, majd egészen jól belelendültünk. A legutóbbi, Veszprém ellenihez hasonló bravúrgyőzelmek gyorsíthatják ezt a folyamatot, és bár a Győr jó csapat, csakis a győzelmünk az elfogadható. Más opció nincs, olyan sem, hogy jól játszunk, de veszítünk.

A nyíregyháziaknál Bus Iván egy meccsre szóló eltiltása lejárt, így az irányító a győriek elleni meccsen újra szerephez juthat. Amúgy a B csoportban csaknem teljes hétközi fordulót rendeztek (a Kék Cápák meccsét a házigazda Oroszlány október 6-ra halasztotta), ennek során a győriek hazai pályán 86–79-re győztek a Honvéd ellen. A vasárnapi ellenfél eddig mindkét hazai meccsét megnyerte, idegenben viszont kikapott az Oroszlánytól (91–77).
hirdetés