Kék Cápák – Döntött a hazai pálya előnye

Emani Gant úgy jutott el 23 pontig, hogy nem dobta jól a büntetőket
Emani Gant úgy jutott el 23 pontig, hogy nem dobta jól a büntetőket - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A végjátékban hiányzott a rutin, de így is közel járt a bravúrhoz a cápasereg.

Parázs meccsen, parázs végjátékot veszített el a Nyíregyháza Blue Sharks, amely közel járt ahhoz, hogy az NB I B csoportos férfibajnokságban elvegye a listavezető Miskolci EAFC hazai veretlenségét. Mivel 79–77-re kapott ki a vendégcsapat, nyilván két, vagy inkább három pont hiányzott a sikerhez, de azon túl vajon még mi?

– Huszonegy eladott labdánk volt, ami nagyon sok, illetve huszonkilencből kihagytunk tizenegy büntetőt, ami szintén luxusnak számít, sajnos Emani Gant egymaga hatszor rontott a vonalról – sorolta az okokat Siska János, a Kék Cápák vezetőedzője. – Ezek mellett mondhatom, hogy minden jól működött, úgy játszottunk, ahogy kell, ismét jól kezdtük a mérkőzést. Még az amúgy nagyon indiszponált játékvezetésen felülemelkedve is megnyerhettük volna ezt a presztízsmeccset, de a hazai pálya előnye most a MEAFC-nak kedvezett két ponttal. Nem baj, jönnek majd még hozzánk ők is…

A pénteki meccsen mindkét oldalon voltak hiányzók, és ez szintén meghatározhatta a meccs menetét.
– Annyiban igen, hogy Oláh Zoltán távollétében kevesebb emberre számíthattam a rotációban, illetve nem sikerült kihasználnunk, hogy a Miskolc nélkülözte az eltiltott Drahos Gábort – így Siska János. – A nagy adok-kapokban nálunk Nagy Krisztián idejekorán kipontozódott, így a végjátékban hiányzott a rutin, de így sem hiányzott sok az idegenbeli sikerünkhöz.

A Kék Cápák számára még egy mérkőzést tartogat az esztendő, szombaton a Hódmezővásárhely vendégeként lépnek pályára.
hirdetés