Kék Cápák – Évnyitásként zárul az első kör

Akt.:
Nagy Krisztián is tehet azért, hogy győztes legyen a hazai visszatérés
Nagy Krisztián is tehet azért, hogy győztes legyen a hazai visszatérés - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A legutóbbi két meccsén bravúros győzelmeket arató Nagykőrös a Nyíregyháza Blue Sharks keddi vendége.

Ha kedd, akkor a Nyíregyháza Blue Sharks idei első bajnoki mérkőzése. Az NB I B csoportos férficsapat legutóbb december 17-én játszott tétmérkőzést, amikor bajnokin 90–75-ös vereséget szenvedett Hódmezővásárhelyen, most pedig következik a Nagykőrös elleni hazai fellépés – a Continental Arénában, a munkanap ellenére is a megszokott 16.30-as kezdéssel.

– Úgy gondolom, nincs nyoma a csapaton annak, hogy három és fél hete nem játszottunk tétmérkőzést – mondta Siska János, a hazai környezetben bajnoki meccset legutóbb november 12-én játszó Kék Cápák vezetőedzője. – A két ünnep közötti időszakban négy junior játékosunk is a korosztályos válogatott összetartásán vett részt, de a múlt hét kedd óta teljes a keret, és a megszokott rend szerint készültünk. Gondot csak Fazekas Csaba torokfájása okozott, de ő is bevethető a keddi mérkőzésen.

A Nagykőrös az eddigi tíz meccsen hat, a nyíregyházi legénység ugyanannyi fellépésen öt győzelmet gyűjtött. Csak a tabella alapján várható egyenlő erők küzdelme, vagy valójában is?

– Mi legalábbis nagy csatára, kiegyenlített mérkőzésre számítunk – felelte Siska János az alapszakasz első körének zárását jelentő összecsapás kapcsán. – Fontos lenne, hogy nyerjünk, mert akkor riválisunk elé kerülnénk a tabellán.

Figyelmeztető, hogy a Nagykőrös a legutóbbi két mérkőzésén az élen álló két csapatot győzte le, előbb hazai pályán a Hódmezővásárhelyt, majd idegenben a Miskolcot. Ezért is mondtam, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számítunk.Sporthírek


hirdetés