Kék Cápák – Fáradtan is elegendőt tettek a győzelemért

Fazekas Csaba 9 pontig jutott
Fazekas Csaba 9 pontig jutott - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A nyíregyházi kosarasok sűrű hetet zártak le győzelemmel.

Az észak-amerikai profiligában, az NBA-ben megszokott, hogy a csapatok három-négy mérkőzést játszanak egy héten, a magyar NB I/B-s kosárlabdázók viszont viszonylag ritkán kerülnek ilyen szituációba.

A védekezés rendben volt

A Nyíregyháza Blue Sharks játékosai most mégis ezzel szembesültek. December 9-én Szigetszentmiklóson vendégeskedtek, másnap a csapatból többen MEFOB-mérkőzésen vettek részt a Nyíregyházi Egyetemmel, szerdán B-csoportos bajnokin diadalmaskodtak, mint ahogy vasárnap is a Miskolc ellen. A gálaelőadás ezúttal elmaradt, de összességében így is magabiztosan nyertek a Cápák.

– Látszott a fiúkon, hogy tompábbak, a támadásunk nem úgy működött ahogy kellett volna, de sok meccset játszottak az elmúlt időszakban, megterhelő volt a hét – értékelte a MEAFC elleni 75–52-es sikert Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Nem is fizikailag, inkább fejben voltak fáradtak. Lelkes, fiatal miskolciak jöttek ide, akik végig hajtották a meccset.

– A védekezésünkkel elégedett vagyok, a hetvenöt dobott pont viszont kevés – folytatta a tréner. – Kintről bárki próbálkozott, nem ment be szinte semmi, viszont a jó lerohanásokkal és Tóth Geri révén az alsó posztos játékkal megtaláltuk a módját a győzelemnek. A kötelező a legnehezebb, ráadásul elég verekedős meccs volt, örülök, hogy nem sérült meg senki.

A nyíregyháziak előtt még egy nagy feladat áll ebben az évben, hiszen pénteken a veretlen listavezető Veszprémhez látogatnak.

Rangadóval zárják az évet

– A hétfői pihenő után keddtől kezdve már a Veszprémre készülünk – mondta Siska János. – Próbáljuk jobban összerakni a támadójátékunkat. Kemény mérkőzés vár ránk, ám erőnlétben nem lehet problémánk, az a kulcskérdés, hogy fejben mennyire tudunk ott lenni, mert minden szempontból maximálisat kell nyújtatnunk.

MKSporthírek


hirdetés