Kék Cápák – Fényesebbet a tavalyitól!

Fazekas Csaba (a labdával) és Bus Iván (hátul) is aktív részese volt a tavaly szerzett bronzéremnek
Fazekas Csaba (a labdával) és Bus Iván (hátul) is aktív részese volt a tavaly szerzett bronzéremnek - © Fotó: kosarsport.hu
Nyíregyháza – Éremért megy Debrecenbe a Nnyíregyháza Blue Sharks, amelynek feltett szándéka, hogy bejusson a férfi kosárlabda Hepp-kupa döntőjébe.

A pénteki Magyar Kupa-negyeddöntők után szombaton a Hepp-kupa négyes döntőjében érintett férficsapatok is bekapcsolódnak a debreceni kupahétvégébe. A Nyíregyháza Blue Sharks, a tavalyi sorozat harmadik helyezettjeként lép pályára a Főnix-csarnokban, elsőként az elődöntőben, a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó ugyancsak NB I B csoportos legénysége ellen.

– Jó ötletnek tartom ezt a fajta rendezést, együtt van a nyolc legjobb proficsapat, akiktől sokat tanulhatnak azok, akik eljutottak a Hepp-kupa végjátékáig, így mi is – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – A kupasorozat egyik jellegzetessége pedig az, hogy lehetetlen megtippelni a végkifejletet. Egy meccsen, a csapatok számára idegen csarnokban bármi megtörténhet, így aztán amikor azt kérték tőlem, hogy jósoljam meg a Magyar Kupa végkifejletét, akkor nem vállalkoztam rá. Ugyanez vonatkozik a mi sorozatunkra is, vagyis ezeken a meccseken is bármi megtörténhet. Ugyanakkor bizonyítani akarjuk, hogy a mi játékosaink is képesek felnőni erre a szintre.

Tavaly a harmadik helyezést szerezte meg a Kék Cápák legénysége, miután az elődöntőben veszített a Tehetséges Fiatalok ellen, majd a bronzmeccsen legyőzte az Oroszlányt. Ha előre akar lépni a csapat, akkor minimum a PVSK-KK-t le kell győzni az elődöntőben.

– Szerencsére a tavalyi után idén is eljutottunk idáig, és nem is kérdéses, hogy előre akarunk lépni – jelentette ki Sitku Ernő. – Ilyenkor, a meccsek előtt nagy a fogadkozás, és remélem, ennek megfelelően alakul majd a játékunk. Szükségünk van arra, hogy kilépve a bajnoki sorozatból, másik fronton is tapasztalathoz, no meg sikerélményhez jussunk. Egyelőre a Pécs elleni mérkőzéstől távolabb nem tekintünk, de természetesen szeretnénk döntőt játszani. A visszavágás vágya is fűt bennünket, hiszen a pécsi bajnokin hosszabbításban, nyert állásból kikaptunk. Mivel az ellenfél az A csoportos PVSK második számú csapata, ezért az is előfordulhat, hogy az élvonalbeli keretből többen is lehetőséghez jutnak ellenünk.

A Hepp-kupa meccsekre a belépés ingyenes, a nyíregyházi klub szurkolói buszt is indít, hogy a csapat végképp ne érezze magát egyedül a hatalmas Főnix-csarnokban.
hirdetés