Kék Cápák – Gálázni azért még meg kell tanulniuk

Fazekas Csaba visszatérése jól sikerült
Fazekas Csaba visszatérése jól sikerült - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Egyetlen percre sem adott esélyt a Blue Sharks, így megint ott lehet a férfi kosárlabda Hepp-kupa négyes döntőjében.

Magától értetődő természetességgel, a vártnál jóval könnyebben, a végeredménytől (78–65) pedig a játék képe alapján magabiztosabban győzte le hat napon belül másodszor is (a múlt pénteki bajnoki 70–60-ra végződött) a Veszprémet a Nyíregyháza Blue Sharks férficsapata. Ezzel a Kék Cápák bejutottak a Hepp-kupa debreceni (február 17-18.) négyes döntőjébe – napra pontosan egy évvel azután, ahogy az tavaly is sikerült.

– Valóban, a vártnál kicsit könnyebb mérkőzést játszottunk, azt gondolom, hogy a Veszprém nem igazán hitte el, hogy nyerni tud az otthonunkban, és az is megkönnyítette a dolgunkat, hogy a vendégekkel nem utazott el Körtélyesi Gergely valamint Nebojsa Pavlovic – ismerte el Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Ez azonban nem a mi bajunk, és összességében szépen éltünk a lehetőséggel, a győzelmünk egyetlen percig sem forgott veszélyben. Ugyanakkor meg kell még tanulnunk úgynevezett gálameccset játszanunk, mert ha végig kellő komolysággal vesszük a találkozót, akkor még több lehetőség juthatott volna a máskor kevesebbet játszóknak. A vége talán nem a legszebben alakult, de ez legyen a legnagyobb bajunk, a lényeg, hogy ott vagyunk a négyes döntőben.

Örömteli eseményt jelentett Fazekas Csaba visszatérése, a 18 éves bedobó-hátvéd 21 perc alatt 8/3 pontot tett be a közösbe.

– Csabin azért érződött a meccshiány, de minden mozdulatán látszott, hogy neki a kosárlabda-pályán van a helye. Nem volt annyira bátor, mint mondjuk egy éve ilyenkor, de utol fogja érni magát, és akkor visszatér az önbizalma is, ami meghozza a jó teljesítményt – mondta Sitku Ernő, akinek csapata szombaton ismét hazai pályán szerepel, ezúttal bajnoki mérkőzésen, a Bonyhád ellen.


Nyíregyháza - Akárcsak egy esztendeje, ezúttal is ott lesz a Hepp-kupa négyes döntőjében Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabdacsapata. Ennek érdekében a Veszprém elleni hazai mérkőzésen tette meg az utolsó lépést az együttes, amely különösen a harmadik negyedet nyomta meg, bár addig is biztosan v...
hirdetés