Kék Cápák – Győzelem után sem mindig felhőtlen azt öröm

Kék Cápák – Győzelem után sem mindig felhőtlen azt öröm
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Nyert Nagykőrösön a Nyíregyháza Blue Sharks, de maradt az alapszakasz harmadik helyén a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Nem volt más választása a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapatának, mint nyerni Nagykőrösön az alapszakasz utolsó fordulójában, hiszen így maradt volna esélye a harmadik helye megtartására, esetleg a második megszerzésére.
A várakozásnak megfelelően alaposan feltüzelt Nagykőrös – amely távolmaradt a két csapat januári bajnokijától, és emiatt büntetőpontot is kapott – sajátos stílusához és a körülményekhez nehezen alkalmazkodtak a nyíregyháziak, de idővel átvették a vezetést, és meg is nyerték a mérkőzést. Az is kiderült, hogy ezúttal nem a védekezés lesz a nyerő fegyver, a támadás viszont jól ment, a kezdő ötösből mindenki ponterős volt, és Nagy Krisztián büntetőivel a száz pont is összejött. A csapat pedig zsinórban a kilencedik meccsét is megnyerte, a második kört pedig 10/1-es győzelem/vereség mutatóval zárta.

Más kérdés, hogy az öröm nem volt felhőtlen, mert a MEAFC hosszabbításban nyert Hódmezővásárhelyen, így a Kék Cápák nem tudtak előrelépni a második helyre, marad a harmadik. Ez pedig azt jelenti, hogy a negyeddöntőt az Oroszlány ellen kezdi – pályahátrányból.

NB I B: Keleti csoport

Férfiak, 22. forduló

Nagykőrösi Sólymok KE–Nyíregyháza Blue Sharks 90–101 (26–25, 13–25, 21–24, 30–27)

Nagykőrös, 300 néző, v.: Gelencsér, Reisz, Mintál. Blue Sharks: Bus I. 12/3, Czura 23/9, Fazekas Cs. 15/3, Nagy K. 20/12, Gant 22. Csere: Oláh Z. 9/3, Sitku M., Gáspár B. Edző: Siska János.
hirdetés