Kék Cápák – Győztes dobás előtti focizás

Ahogy az egész meccsen, úgy az utolsó kosárnál is nagy volt a küzdelem
Ahogy az egész meccsen, úgy az utolsó kosárnál is nagy volt a küzdelem - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Különös triplával egyenlítette ki a párharcot a Blue Sharks ellen a Vasas Akadémia.

A második negyedben 13 ponttal is vezetett a Nyíregyháza Blue Sharks férficsapata, amely a Vasas Akadémia elleni végjátékban is lezárhatta volna a párharcot, csakhogy az NB I B csoportos negyeddöntőben, 79–77-es előnyénél triplát kapott, ami az ellenfél győzelmét (80–79) és a párharc állásának kiegyenlítését jelentette.

– Mindkét alkalommal lett volna lehetőségünk, hogy megnyerjük a meccset, csakhogy az előnyünk túlságosan megnyugtatott bennünket, a végén pedig érdekes dolgok történtek a pályán – mondta el Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – A Vasas támadásánál többen is lehajoltak a guruló labdáért, amelyet lábbal is terelgette egy picit Katona Róbert, mígnem elengedte a győztes triplát. Hiába reklamáltunk, azt a választ kaptuk, hogy utána lett volna még lehetőségünk fordítani. És akkor ezek szerint előtte nyugodtan lehet focizgatni egy picit…?

Nyilván nem lélekemelő így veszíteni, de nincs mese, a harmadik, az elődöntőbe jutásról határozó szerdai meccsre össze kell szednie magát a nyíregyházi csapatnak. Azt a találkozót a Continental Arénában rendezik 19 órakor.

– Nem is kérdés, hogy talpra kell állnunk, és azért sok minden jól működött a vasárnapi mérkőzésen is, és azokból is erőt kell merítenünk – így Sitku Ernő.
hirdetés