Kék Cápák – Három kispadpont, egy támadó lepattanó

Emani Gant egyedül nem tudott csodát tenni
Emani Gant egyedül nem tudott csodát tenni - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Külön műfaj idegenben meccset játszani, és főleg nyerni – ezt is meg kell még tanulnia a Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda-csapatának.

Csak az első negyedben vezetett, ennélfogva nem is nyerhetett Hódmezővásárhelyen a Nyíregyháza Blue Sharks. Az évzáró NB I B csoportos bajnokit 90–75-re veszítették el a Kék Cápák, akik így az utolsó két idegenbeli meccsükön nem tudtak bravúrt felmutatni, és a listavezető után a második helyezett otthonában is vereséget szenvedtek.

– A miskolci vereségünk máig fájdalmas, ebben a meccsben most sajnos sokkal több nem volt, különösen Fazekas Csaba kipontozódását követően – hasonlította össze a legutóbbi két mérkőzést Siska János, a nyíregyházi csapat vezetőedzője. – Nem tudom az okát, mert a heti edzésmunka nem utalt arra, hogy halványabb lesz a pályán elővezetett produkció. Talán a hosszú utazás viselte meg a társaságot, illetve egész egyszerűen meg kell tanulnunk idegenben is játszani. Az elejétől kezdve koncentrálni kell, nem elég annyi, mint olykor otthon, hogy a meccs egyes részeiben megrázzuk magunkat. Mire észbekaptunk, már tíz kettőre vezetett az ellenfél, és bár egyszer még sikerült fordítani, nyilvánvalóan az is vitte az erőt, így nem tudtunk azon a színvonalon tovább játszani.

Azért így is született egy egészen kimagasló egyéni teljesítmény: Emani Gant a 28 pontja mellé lekapott 15 lepattanót és kiharcolt kilenc személyi hibát is. Az amerikai center így sem tudta győzelemre vezetni csapatát.

– Egyedül őt lehet dicsérni, a többiek teljesítménye ezúttal elmaradt tőle – mondta Siska János. – Pontszerzésben és lepattanóban is szinte csak a légiósunkra számíthattunk, és mivel fölényben volt a palánk alatt, többször is megtalálhattuk volna a labdával. Lepattanózásban a nagyszünetig még vezettünk, aztán ezt a párbajt is elvesztettük, és az ellenfél tíz támadó lepattanójával szemben nekünk csak egyet sikerült szereznünk. A Vásárhely évek óta építi a csapatát, mi még most kezdtük, kevés az olyan játékosunk a kispadon, akiket ilyen jellegű meccsen bátran be lehet vetni. Mindent elmond, hogy a cserék Sitku Márton triplája révén mindössze három ponttal tudtak hozzájárulni a csapat összteljesítményhez, az pedig nagyon kevés. De nincs baj, dolgozunk tovább, januárban nyernünk kell a Nagykőrös ellen.

Addig is a csapat edzésben marad karácsonyig, majd 27-én újra munkába áll. Az új esztendő első fellépése január 10-én esedékes a Nagykőrös ellen, illetve a Vásárhellyel hazai pályán is meg kell mérkőzni a Hepp-kupa negyeddöntőjében, de annak a mérkőzésnek az időpontjában még nem sikerült megegyezni az ellenféllel.
hirdetés