Kék Cápák – Hárompontosok kontra centerjáték

Bus Iván (7) most is fokozott őrizetre számíthat
Bus Iván (7) most is fokozott őrizetre számíthat - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A meccseit szoros csatában elveszítő Óbudai Kaszások otthonában játszanak a Kék Cápák a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Akkor lenne stílszerű a Nyíregyháza Blue Sharks szombati mérkőzésének helyszíne (Rádl-árok utca), ha nem két győzelem után kellene pályára lépnie az Óbudai Kaszások otthonában. Így viszont semmi esetre sem állíthatjuk, hogy hullámvölgyben (árokban…) lenne a csapat, az Eger és a Honvéd elleni győzelmekkel megkezdett sorozat folytatására pedig minden esély megvan.

– Fiatal csapathoz látogatunk, amelyben két rutinosabb játékos, a Nyíregyházán is megfordult Mondzinger Márk, valamint a korábbi honvédos és salgótarjáni Sebők Tamás jelenti a támaszt, de nem szabad megfeledkeznünk Lakosa Ákosról sem – mondta az ellenfélről Siska János, az NB I B csoportos Kék Cápák edzője. – Ellenfelünk a kinti dobásokat erőlteti, meg kell akadályoznunk, hogy a hárompontosokkal lendületbe jöjjön. A palánk alatti játék viszont nem annyira az erősségük, ott mi kerülhetünk fölénybe. A tabella alapján esélyesként utazunk a mérkőzésre, de mivel idegenben játszunk, nehéz feladat előtt állunk.

A Kaszások csak egy meccset (MAFC II 92–76) nyertek meg az eddigi ötből, de vereségeik közül három is csak néhány ponton múlott: Salgótarjánban 79–78-ra, a DEAC otthonában 77–74-re, Nagykőrösön pedig 69–64-re kaptak ki, és a Békés sem verte „agyon” őket a saját katlanjukban (95–107).
hirdetés