Kék Cápák – Hasznos volt a szlovákiai túra, látszik a fejlődés

Szlovákiában készültek a nyíregyháziak
Szlovákiában készültek a nyíregyháziak
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks a hétvégén két edzőmeccsen mérte fel, hogy hol tart a felkészülésben.

A Kék Cápák előbb Svitben, majd Iglón játszottak a helyi élvonalbeli csapat ellen.

Előbbinél négy, utóbbinál öt légiós szerepelt a keretben, míg a nyíregyházi együttesben több 18-19 éves játékos is lehetőséghez jutott, csakúgy mint a nyáron igazolt Bazsó Brunó és Tóth Gergely.

– Kíváncsi voltam rá, hogy az első, szolnoki meccsünk óta mennyit fejlődött a csapat – értékelte a hétvégén történteket Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője.

Egyre jobb a kondi

– Az tisztán látszott, hogy fizikailag és taktikailag is előreléptünk, persze mindig sok munka vár még ránk. Főként azt akartuk megnézni, hogy az új játékosok melyik poszton, hogyan tudnak teljesíteni, illetve miként működnek mérkőzéseken az eddig gyakorolt taktikai elemek. Úgy gondolom, sokat fejlődtünk ezzel a két mérkőzéssel. Látva a Polar-tesztes adatokat, a szolnoki meccshez képest a csapat átlagban egy kilométerrel futott többet, ami kiváló eredmény.

– A játék minden poszton más mozgást igényel védekezésben és támadásban egyaránt – folytatta a tréner. Meccs közben nem egyszerű átállni, ezeket még sokat kell gyakorolni. Egyébként teljesen átalakítottuk a taktikánkat, így a régebbi játékosaiknak is bele kell szokniuk. Ennek elsajátítására nem elég négy hét, de jól haladunk.

Mén nem teljes a keret

A csapat szombaton Debrecenbe utazik, hogy a B-csoportba kiesett MAFC-cal mérkőzzön meg.

– A szombati meccsen meglátjuk, hogy egy magyar, velünk azonos ligában szereplő csapat ellen hogyan teljesítünk és azután döntünk, hogy milyen légiós után nézzünk. Jövő héten el kell kezdeni az ő kiválasztását is – zárta szavait Siska János.

Felkészülési meccsek

BK Iskra Svit–Nyíregyháza Blue Sharks

89–78 (19–11, 29–13, 25–24, 16–30)

BK Spisská Nová Ves (Igló)–Nyíregyháza Blue Sharks

72–64 (21–24, 21–11, 17–13, 13–16)

MK
hirdetés