Kék Cápák – “Íratlan szabályokat szegtek meg, az egész csapat rendkívül negatív, jó hogy megúsztuk sérülés nélkül…”

Sitku Márton (2) jól szállt be a mérkőzésbe
Sitku Márton (2) jól szállt be a mérkőzésbe - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks sima, ám kellemetlen hangulatú mérkőzést nyert meg.

A Cápák hétvégén folytatták jó sorozatukat, a Békés elleni 92–75-ös siker már sorozatban a nyolcadik győzelem volt, ami immáron a legjobb széria, mivel az eddig veretlen Veszprém elvérzett Oroszlányban. A nyíregyháziaknál kiemelendő, hogy a harmadik negyed végén még hatvanszázalékos volt a triplahatékonyság és a találkozó végére sem romlott sokat.

A dobás volt a fegyverük

– Kellemetlen csapat a Békés, pláne a saját pályáján, de nem nagyon zavart meg minket, főleg dobások terén, megint igen jó százalékkal céloztunk távolról, ez most már hetek óta jellemző ránk – értékelte a mérkőzést Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Úgy nyertük meg ezt a meccset, ahogy meg tudtuk, sok alsó posztos játékunk nem volt, de brutálisan dobtunk. Örülök, hogy Czura Attila megint a régi formájában játszott, hetvenöt százalékkal, hibátlan büntetőzéssel jutott harminckét pontig, Mike szintén remekelt, valamint Fazekas Csabi és Sitku Marci is jól szállt be. Pozitívum, hogy a két sérültünk nélkül is így tudtunk teljesíteni.

A Cápák végig megnyugtató különbséggel vezettek, izgulniuk nem kellett, a mérkőzés azonban így is parázshangulatú volt.

– Esélyesként mentünk oda, és mondtuk a srácoknak is, úgy játsszunk, hogy az ellenfél ne is gondolhasson győzelemre – folytatta a tréner.

Jön az alapszakasz hajrája

– Így is tettünk, ennek ellenére mindenki ingerülten jött le a pályáról. A békésiek nem sportemberhez méltóan viselkedtek, folyamatosan kötözködtek, az edző és a játékosok is végig szidták a mieinket, ezzel a néhány szurkolójukat is felspannolták. Íratlan szabályokat szegtek meg, az egész csapat rendkívül negatív, jó hogy megúsztuk sérülés nélkül.

Szükség is van rá, hogy a hiányzók is minél hamarabb felépüljenek, ugyanis következik az alapszakasz hajrája. Vasárnap a MAFC érkezik, egy héttel később a BKG, utána Miskolcra látogat a Blue Sharks, majd a Veszprémet fogadja a rájátszás előtt.

MK
hirdetés