Kék Cápák – Jelszó a támadásnál: ne kapj kosarat!

Czura Attila eredményesen játszott
Czura Attila eredményesen játszott - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A szolid, hárompontos vereség esélyt kínál a Blue Sharksnak az ötödik hely megszerzésére.

Ha egy átlagos kosárlabda-mérkőzésen egy támadásnyi idővel a vége előtt három ponttal vezet a védekező csapat, akkor a másik nyilván mindent megtesz a kosárszerzésért. Kivéve, ha az a bizonyos összecsapás a kuparendszerű párharc első felvonása, amelyen az idegenben játszó számára annyira nem is rossz eredmény a hárompontos vereség.

Ahogy a Nyíregyháza Blue Sharksnak csütörtök este a Pécsi VSK-KK otthonában, és a 72–69-es vereség magában hordozza, hogy a keddi visszavágót a maga javára fordítja a Kék Cápák legénysége az NB I B csoport ötödik helyéért.

– Olyan eredmény született, amellyel egyik csapat sem lehet elégedetlen, hiszen a pécsiek megnyerték utolsó hazai pályán játszott meccsüket, számunkra pedig adott az esély, hogy hazai pályán megszerezzük az ötödik helyezést – véli Sitku Ernő, a Blue Sharks szakmai igazgatója. – Való igaz, az utolsó támadásnál inkább az volt a jelszó, hogy ne kapjunk kosarat, így el akartuk kerülni a kockáztatást és a labdaeladást, helyette csak az utolsó pillanatban vettük célba a gyűrűt. Elég sok hármast dobtunk ezen a meccsen, a palánk alatt lehettek még olyan helyzeteink, amelyeket értékesíthettünk volna. Ha szépen végigmentek a figuráink, akkor többnyire betaláltunk, erre kell majd törekednünk a keddi visszavágón is.


Czinger Zoltán: 6 pont, 6 lepattanó, 5 személyi hiba
Nyíregyháza - A végére felzárkózott a Nyíregyháza Blue Sharks a férfi kosárlabda NB I B csoport ötödik helyéért kiírt első mérkőzésén. Amikor Nagy Krisztián zsinórban szerzett hárompontosainak köszönhetően kilencpontos hátrányból 70–69-re felzárkózott a Nyíregyháza Blue Sharks a Pécsi VSK-KK otth...
hirdetés