Kék Cápák – Kései ébredés, nagy hajrá, vereség

Akt.:
Bus Iván (a labdával) 32 pontig jutott, de a sorsdöntő büntetőket Tóth Viktor (9) értékesítette
Bus Iván (a labdával) 32 pontig jutott, de a sorsdöntő büntetőket Tóth Viktor (9) értékesítette - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Tizenhét pontos hátrányból kapaszkodott vissza a Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata, ám veszített Nagykőrösön.

Vállalta a kihívást a Nyíregyháza Blue Sharks csapata, és a vasárnap reggelre az ország keleti felében kialakult hóhelyzet ellenére elindult Nagykőrösre, az NB I B csoportos bajnokijára.

Talán a hosszú utazás következményeként a vendégek beragadtak a rajtnál, és 10–1-es hátrányból kellett kapaszkodniuk. Az első nekibuzdulás sikerre vezetett, hiszen 12–11-re jöttek fel, de a nyitó negyed második fele megint a kőrösieknek sikerült jobban. Bus Iván pontjai kellettek ahhoz, hogy a második etap elején tíz ponton belülre kerüljenek a Kék Cápák, de a Nagykőrös 219 centis óriási, Dobos László révén éppúgy eredményes volt a palánk alól, ahogy Lakosa Ákos jóvoltából a triplavonalon kívülről.

Hogy 48–31-nél mégsem dőlt el teljesen a mérkőzés az annak köszönhető, hogy az ezúttal a kispadról beszálló légiós, Srdjan Sztojanovics öt triplát is dobott az első félidőben, ebből kettőt a második negyed zárásaként. A szerb-magyar játékos a harmadik negyed elején már 22 pontnál tartott, de nem akart tíz pont alá csökkenni a hazai vezetés, mert a kőrösiek tartani tudták elképesztő dobószázalékukat. Bus Iván sem akart lemaradni legeredményesebb csapattársától, ő is bőven húsz pont felett járt már, amikor Czinger Zoltán büntetőivel 70–66-ra jöttek fel a Cápák.

A záró részben tovább folytatta felzárkózását a nyíregyházi csapat, Bus Iván egyenlített (81–81), Sztojanovics triplával a vezetést is átvette (83–84) – mindkettőjüknek az volt a harmincadik pontja. Sztojanovics büntetőivel 90–92-re módosult az állás, aztán 92–92-nél Czinger kipontozódott, Tóth Viktor pedig bedobta a büntetőket (94–92). Ezt követőem Fazekas Csabának, Bus Ivánnak és Sztojanovicsnak is volt egy-egy kísérlete a győzelemért, illetve a hosszabbítás kiharcolásáért, de azok kimaradtak, a kőrösiek pedig büntetőkkel bebiztosították győzelmüket.

NB I B csoport: Férfiak, 22. forduló

Nagykőrösi Sólymok–Nyíregyháza Blue Sharks 98–92 (26–15, 26–26, 23–29, 23–22)

Nagykőrös, 300 néző, v.: Varga Z., Vadász, Földi.

Blue Sharks: Bus I. 32/6, Czura, Nagy K. 11/3, Sitku M. 2, Czinger 5. Csere: Sztojanovics 32/21, Mokánszki, Fazekas Cs. 10/6, Oláh Z. Edző: Siska János.
hirdetés