Kék Cápák – Kettő helyett egy lépés előre

Fazekas Csaba (kék mezben) a döntőben extra teljesítményt nyújtott
Fazekas Csaba (kék mezben) a döntőben extra teljesítményt nyújtott - © Fotó: kosarsport.hu
Nyíregyháza – A döntőben vezetett is a Blue Sharks, de be kellett érnie a Hepp-kupa ezüstérmével.

Ahogy tervezték, legalább egyet előreléptek a tavalyi harmadik helyezéshez képest. De csak egyet. Emiatt aztán lógó orral jöttek le a pályáról a Nyíregyháza Blue Sharks kosárlabdázói a Hepp-kupa vasárnapi, elvesztett fináléját követően, hiszen minden esély megvolt a végső sikerre.

A vasárnapi finálét az NB I B csoport listavezetője indította jobban, de 11–4-es előnyükre a Cápák 13–0-s szakasszal válaszoltak, majd amikor a kispadról beszálló Fazekas Csaba is elkapta a fonalat, 35–20-ra is vezettek. A nagyszünet előtti szakasz az Oroszlánynak sikerült jobban, Madár András elkezdte szórni a triplákat, így 43–41-re átvették a vezetést. A félidő végét jelző dudaszó pillanatában (illetve a bírók szerint az után), Czura Attila hiába szerzett háromnegyed pályás triplát, nem adták meg, a videózáshoz pedig hiába volt meg minden feltétel, a versenykiírásban nem szerepel, hogy alkalmazható lenne…

No, de a harmadik negyedet a Blue Sharks kezdte jobban, Bus Iván betörésekből, Nagy Krisztián középtávolról talált be rendszeresen. Az oroszlányi edző, Vavra András nehezen viselte a történteket, gyors egymásutánban kapott két technikaival kiállították, így el kellett hagynia a küzdőteret, amit többszöri unszolásra meg is tett.

Mindez 59–50-nél történt, de a közjáték a nyíregyháziakat zavarta meg inkább, és persze ahogy ilyenkor lenni szokott, a játékvezetői felfogás is megváltozott a történtek után. Az összesen hat tripláig és 29 pontig jutó Madár révén visszavette a vezetést az Oroszlány. Srdjan Sztojanovics hármasaival kapaszkodott a Nyíregyháza, a szerb-magyar bedobó büntetőivel sikerült egyenlíteni, de 77–77 után már semmi nem sikerült a Cápáknak.

A jó hangulatú meccset lelkes szurkolótábora előtt nem mondhatjuk, hogy érdemtelenül nyerte volna meg az Oroszlány, de a szintén sokak által biztatott Blue Sharks is közel állt ahhoz, hogy a tavalyi harmadik helyezés után ne csak egyet lépjen előre.

– Szépen küzdöttünk, csakis elismerés illeti a játékosokat – értékelt már ezüstéremmel a nyakában Siska János edző. – Többször is megléptünk ellenfelünktől, de az Oroszlánynak hosszabb a kispadja, ezért rendre újítani tudott, és ez döntött.

Hepp-kupa: Négyes döntő

Döntő

OSE-Lions–Nyíregyháza Blue Sharks 95–81 (18–24, 25–17, 24–22, 28–18)

Debrecen, Főnix-csarnok, 600 néző, v.: Gál J., Mészáros B., Lengyel Á.

Blue Sharks: Bus I. 17, Czura 6, Sztojanovics 21/15, Sitku M., Nagy K. 17. Csere: Fazekas Cs. 15/9, Czinger 5, Szondi Á., Oláh Z. Edző: Siska János.

A 3. helyért: Pécsi VSK-Kronosz Kiadó–Salgótarjáni KSE 79–51.

Végeredmény: 1. OSE-Lions, 2. Nyíregyháza Blue Sharks, 3. Pécsi VSK-Kronosz Kiadó, 4. Salgótarjáni KSE.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés