Kék Cápák – Kezdésként jelest kaptak a befejezésből

Tóth Gergely 18 ponttal kezdett
Tóth Gergely 18 ponttal kezdett - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks izgalmas, Honvéd elleni győzelemmel nyitotta a szezont.


Aki már a bemelegítésre megérkezett, hirtelen nehezen döntötte el, hogy melyik palánkra is dobálgat a Blue Sharks, ugyanis mindkét oldalt a nyíregyháziak szerelésében mozogtak a kosarasok. Kis csúszással aztán megérkezett a Budapest Honvéd, a Cápák idénybeli első ellenfelének meze is, így húsz perccel az eredetileg kiírt kezdés után a Continental Arénában is megkezdődött a szezon.

Talán az előzmények miatt, álmosan indítottak a csapatok. A Cápák rendezték hamarabb a soraikat és az első negyedben már nyolc ponttal is vezettek, ám lerohanásokra alapozva viszonylag gyorsan fordítottak a hajtós fővárosiak.

Érett a hosszabbítás

A hazaiak játékát jó védekezés jellemezte, de hiába voltak meg az üres dobások, ezek rendre kimaradtak, így az új igazolás, a remekül teljesítő Tóth Gergely vezette nyíregyháziak nem tudtak elszakadni ellenfelüktől.

A játékosoknak minden rutinjára szükség volt, három negyeden keresztül arra engedtek következtetni a történések, hogy a rendes játékidőben nem tudják eldönteni a találkozót a felek.

A záró játékrészre a hazaiak már sokadik alkalommal építettek ki nyolcpontos fórt, a „Sasok” megint visszakapaszkodtak.

Tökéletes végjáték

Az utolsó percre is egállal mentek a csapatok, amikor Sitku Márton pörkölt be egy triplát, majd Bus Iván védekezett parádésan, hogy aztán Fazekas Csaba hozzon össze 2+1-es akciót, mellette pedig Bazsó Brúnó is higgadtan büntetőzött az utolsó másodpercekben.

A nyíregyháziak tehát egy küzdelmes meccsen, okosan vezették le a végjátékot és értékes győzelemmel kezdték a szezont. A következő fordulóban a halasztást kérő Oroszlány lesz az ellenfél.

MK


Kosárlabda: NB I/B, 2. forduló

Nyíregyháza Blue Sharks-Budapest Honvéd 72-64 (17-15, 17-15, 17-20, 21-14)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Földházi, Mészáros, Major.

Blue Sharks: Bus I. 8/3, Czura 6, Fazekas 17/3, Bazsó 14/6, Tóth G. 18/3. Csere: Mokánszki, Oláh 2, Czinger, Sitku M. 7/6. Edző: Siska János.
hirdetés