Kék Cápák – Komolyan vették, komoly fölénnyel nyertek

Kék Cápák – Komolyan vették, komoly fölénnyel nyertek
Nyíregyháza – Hamar megvolt a kellő előny, amire a harmadik negyedben még rápakolt a Blue Sharks a MAFC II otthonában.

Az egyelőre csonka nyolcadik forduló négy mérkőzése közül három is két-hárompontos különbséggel dőlt el, a negyediken a Nyíregyháza Blue Sharks magabiztosan múlta felül a fiatalokból álló MAFC II csapatát a férfi NB I B Keleti csoportjában. És bár figyelmeztető jel volt, hogy az újbudai ifjak korábban nyertek a Tiszaújváros ellen (amelytől a Cápák hazai pályán kaptak ki), azért elvárható volt a biztos siker.
– A kulcs az volt, hogy kellően komolyan vettük a mérkőzést, ennek megfelelően jól kezdtünk, és nem kellett görcsölnünk az előny megszerzéséért – mondta a vasárnap este történtekről Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Hamar megugrottunk tíz ponttal, ami azért volt fontos, mert a MAFC-nak bármikor lehetnek olyan váratlan dobásai, amelyekkel egycsapásra szorossá válhatott volna a meccs. Így is kaptunk olyan kosarakat, amelyeket nem kellett volna, de a védekezéssel összességében meg lehettem elégedve, egy-két játékos hozzáállásával már nem annyira. Az ellenfél támadó zónája ellen több üres dobóhelyzetet sikerült kialakítanunk, ezeket távolról is jó százalékban értékesítettük, így hat játékosunk is betalált a hárompontos vonalon túlról.

A tabella ugyan picit csalóka, hiszen vannak elhalasztott meccsek, de a Blue Sharks szempontjából egyből jobban fest a most birtokolt harmadik helyezés, mint a múlt heti hetedik. Egy darabig nem is változik majd a nyíregyháziak mérlege, hiszen hosszabb bajnoki szünet következik. A bajnokságban legközelebb december 9-én az éllovas MEAFC vendége lesz a Nyíregyháza, előtte 3-án a Baját fogadja Hepp-kupa-mérkőzésen.



További hírek a szon-sportoldal kategóriából






hirdetés