Kék Cápák – Középpontba került a centerkérdés

A békésiek fiatalja, Zrínyi Viktor ellen passzolási lehetőséget kereső Sitku Márton is tehet azért, hogy eredményesebb legyen a nyíregyháziak palánk alatti játéka
A békésiek fiatalja, Zrínyi Viktor ellen passzolási lehetőséget kereső Sitku Márton is tehet azért, hogy eredményesebb legyen a nyíregyháziak palánk alatti játéka - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A zsinórban negyedszer idegenben játszó Blue Sharks nem szeretne újabbat botlani a Békés otthonában.

Amikor nekivágott a négy meccsből álló idegenbeli sorozatának a Nyíregyháza Blue Sharks, abban reménykedtek az NB I B csoportos férficsapatnál, hogy valamennyi mérkőzést meg tudják majd nyerni. Ehhez képest már csak ötven százalékosra menthető a kalandozások mérlege, mert bár Győrben sikerült győzni (109–75), a Honvéd (75–95) és az MTK (83–88) elleni meccsek elúsztak.

Következik a Békés elleni meccs Békéscsabán, ahol a Hepp-kupa nyolcaddöntőjében már győztek (99–83) a Cápák, és a bajnokságban hazai pályán is felülmúlták (83–73) a szombati riválist, de biztosra vehető, hogy nem vár könnyű mérkőzés az utóbbi vereségek miatt a bajnokságban a negyedik helyre visszacsúszott Hepp-kupa-ezüstérmesre.

– Nem bizony, kaparnunk, küzdenünk kell majd ahhoz, hogy összejöjjön a remélt siker – vetítette előre csapata játékstílusát Sitku Ernő szakmai igazgató. – A Békés elleni korábbi győzelmek azt mutatják, hogy le tudjuk győzni a mostani ellenfelet, akár Békéscsabán is, de játékban feltétlenül javulnunk kell. Az ellenfélben több élvonalat megjárt játékos is szerepel, legutóbbi meccsükön légiósuk, Danijel Krsztics negyvenegy pontot dobott a Honvédnak, centerposzton pedig Koma Dániel játéka a meghatározó. Mi az utóbbi időben éppen palánk alatt gyengélkedtünk, ezért a heti munkában fokozott figyelmet fordítottunk erre a részre.

A csapat juniorkorú játékosai megint nem panaszkodhatnak majd a terhelésre, hiszen csütörtökön Pécsen jártak (és kaptak ki 93–75-re), a szombati felnőttbajnokiról hazatérve pedig vasárnap a Szombathelyt fogadják a Tiszavasvári úti csarnokban.
hirdetés