Kék Cápák – Különösebb tét nélkül, az MTK ellen folytatják

Az Oroszlány elleni második meccsen kevés játéklehetőséghez jutó Czura Attila (a labdával) újra belelendülhet
Az Oroszlány elleni második meccsen kevés játéklehetőséghez jutó Czura Attila (a labdával) újra belelendülhet - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A korosztályos döntőket megelőzően kezdi el a párharcot a Blue Sharks és az MTK a férfi NB I B csoportos kosárlabda-bajnokságban.

Hétfőn elkezdődik a Nyíregyháza Blue Sharks és az MTK Törökbálint párharca a férfi NB I B csoportos bajnokság rájátszásában, az 5-8. helyért, aztán nem lehet tudni, hogy mikor ér véget.

És nemcsak azért, mert az egyik fél második győzelméig tartó párharc kimenetele eleve bizonytalan, hanem mert a felek egyelőre csak az első mérkőzés időpontjában egyeztek meg (hétfő, 18 óra, Continental Aréna). A következő napokban ugyanis korosztályos bajnoki döntőket játszanak, amelyeken mindkét klub felnőttcsapatában szereplő játékosai érintettek: előbb szerdától szombatig a juniorok nyolcas fináléját, Debrecenben, nyíregyházi érintettséggel, majd az U20-as végjátékot, az MTK részvételével.

Ami a felnőtt bajnokság rájátszását illeti, az alapszakasz során Keleten harmadik nyíregyháziak a nyugati második Oroszlánnyal, a Nyugaton negyedik MTK a keleti első Debrecennel szemben maradtak alul 2–0-val. Különösebb tétje már nincs a következő összecsapásoknak, hacsak a minél jobb pozíciók megszerzése. Az MTK-ban több, korábbi nyíregyházi játékos is feltűnik majd: a pályán az itteni nevelésű Jakab Máté, aki 2011-ben tagja volt a juniorok között bajnoki címet szerzett csapatnak, és végigjárta a korosztályos bajnokságot, itt mutatkozott be az élvonalban, a kispadon a vezetőedző Szarvas Gábor és segítője, Bódi Ferenc, akik mindketten játékosai voltak a hajdan NB I A csoportos NYKK-nak.
hirdetés