Kék Cápák – Küzdéssel, ha játékkal nem menne

Fazekas Csaba lendületére is szükség lesz a harmadik mérkőzésen
Fazekas Csaba lendületére is szükség lesz a harmadik mérkőzésen - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – A szerda esti meccsen eldől, hogy bejut-e az elődöntőbe a Nyíregyháza Blue Sharks kosárlabda-csapata.

Lehetne még tovább ragozni a vasárnap Pasaréten történteket, hiszen amellett, hogy a Vasas Akadémia két játékosa többször is lábbal ért a labdához a győztes dobás előtt (ennek megítélése elég szubjektív ebben a sportágban, hiszen csak a szándékos érintést kell lefújni vagy azt, amelyből előnye származik a játékosnak), a mindent eldöntő tripláról a felvételek alapján kiderült, hogy Katona Róbert a vonalon állt, amikor elhagyta a kezét a labda.

Az NB I B csoportos negyeddöntő második mérkőzését így nyerte meg 80–79-re a Vasas Akadémia, ám valójában hosszabbításnak kellett volna következnie (már ha szemet hunyunk a lábbal érintett labda felett, ahogy azt a játékvezetők is tették). Sokat azonban nem rágódhatnak a számukra hátrányos ítéleteken a Nyíregyháza Blue Sharksnál, hiszen szerdán (kezdés 19 órakor) következik a párharc harmadik, a négy közé jutásról döntő mérkőzése.

– Meg sem mutattuk a játékosoknak a felvételt, mert tényleg úgy voltunk vele, hogy csakis a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Azt, hogy lábbal értek a labdához, a helyszínen is érzékelték, hogy a tripla valójában csak dupla volt, az a felvételekről derült ki. Szerdán minden körülmények között nyernünk kell, ha játékban nem tudnánk felülmúlni az ellenfelet, akkor küzdelemben kell, ahogy tettük azt a hazai összecsapás második félidejében, illetve az idegenbeli fellépésünk nagyobb részében.

Nagy csatára van kilátás, amely során a Kék Cápáknak szükségük lesz a szurkolók segítségére is. A belépés a Continental Arénába ezúttal ingyenes lesz, a csapathoz tartozást viszont a kék felsőruházattal külön is ki lehet fejezni. ha pedig abszolválja a Blue Sharks a meccset, akkor pénteken újabb feladat vár rá, hiszen a veszprémi elődöntő első mérkőzését május 11-re írták ki.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés