Kék Cápák – Megúszták sérülés nélkül a győri túrát

Oláh Zoltán a kispadról beszállva szerzett 17 pontot
Oláh Zoltán a kispadról beszállva szerzett 17 pontot - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyház – A Nyíregyháza Blue Sharks nem hagyott kétséget afelől, hogy jobb csapat, mint legutóbbi ellenfele.

A magabiztos győzelem volt a célja a Blue Sharksnak Győrben, és a szombati mérkőzésre vonatkozóan csak titkon merték remélni az NB I B csoportos nyíregyháziak, hogy felülmúlják azt a különbséget, amellyel a listavezető oroszlányiak hétközben nyertek (93–72) a kisalföldi városban. Aztán a jó kezdésnek és a remek második félidőnek, azon belül is a kimagaslóan sikerült harmadik negyednek köszönhetően harminc pontnál is nagyobb lett a differencia.

– Végig nagy volt a különbség a két csapat között, csak a második negyednek volt egy olyan periódusa, amikor kicsi fölényeskedve játszottunk, és ezt kihasználva közelebb férkőzött hozzánk a Győr – mondta az idegenben megnyert mérkőzésről Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Ebből okulva nagyszünet után úgy mentünk ki a pályára, hogy kétség ne férjen a biztos sikerünkhöz, és szerencsére a srácok szépen megoldották a feladatot. Annak is örülök, hogy megúsztuk sérülés nélkül, mert a végére eléggé tisztátalanná vált a játék. Az is érdekes, hogy az első büntetőinket a harmadik negyed közepén dobhattuk az első büntetőinket egy olyan mérkőzésen, amelyen elég érdekes jelenetek játszódtak le a palánkok alatt.
A statisztka alapján vendégoldalon akadtak kiemelkedő egyéni teljesítmények: Srdjan Sztojanovics és Nagy Krisztián ponterős játéka, Bus Iván masszív dupla fuplája (13 ponttal és 17 assziszttal), Mokánszki Máté hibátlan mezőnymutatója és a cseresorból előlépett Oláh Zoltán 17 pontja.
– Valóban akadtak megsüvegelendő teljesítmények, időnként egészen szépen járt a labda – adott megerősítést Sitku Ernő. – De azért láttuk a kijavítandó hibákat is, a lerohanásainkból lehetnénk eredményesebbek.
hirdetés