Kék Cápák – Megvan a követendő példa

Bus Ivánéknak az előző két meccshez hasonlóan kell játszaniuk
Bus Ivánéknak az előző két meccshez hasonlóan kell játszaniuk - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A kosarasoknak az előző két meccset kellene lemásolniuk.


A Nyíregyháza Blue Sharks a Vasas és az MTK elleni győzelem után pénteken a Nagykőrös vendégeként folytatja az NB I./B-s bajnokságot. Siska János vezetőedzőt sok összehasonlítási alap segítette a felkészítésben, hiszen a Pest-megyeiek a Cápákhoz hasonlóan megmérkőztek az Oroszlánnyal (73–116), a Vasassal (75–97) és a Budafokkal (82–80) – csak az utóbbit verték meg –, továbbá nagy különbséggel kikaptak a Veszprémtől (55–117). Az előző idény helyosztó szakaszában is összefutott a két gárda, a párharcból a nyíregyháziak jöttek ki győztesül.

Jó védekezésből könnyű kosarak

– Erősebb csapat, mint az MTK, főleg hazai pályán veszélyesek – beszélt az ellenfélről Siska János. – Két-három meghatározó játékosuk elment, próbáltak igazolni helyettük újakat, de úgy gondolom, gyengültek az előző szezonhoz képest. A csapat magja nagyjából együtt maradt, egy-két rutinos játékosukra oda kell figyelni. Az előző két meccshez hasonló, végig kitartó koncentrációt várok a fiúktól. Az elejétől kezdve kemény védekezésre van szükség, amiből könnyű kosarakat szerezhetünk. Ha úgy tudjuk indítani a találkozót, mint az MTK ellenit, vagyis már az elején előnyt építünk ki, akkor nem lehet probléma.

Az utóbbi napokban, sajnos, az orvosoknak is sok munkája akadt a csapat körül, azonban úgy néz ki, egyre jobb hírek érkeznek ez ügyben is. Az edző elmondása szerint Tóth Gergely bokája sokat javult, de még nem százszázalékos, ezért nem szívesen kockáztatná a játszatását, Kayel Locke már egészséges, és a még mindig betegséggel küszködő Czura Attila is vállalni tudja a mérkőzést.

MK
hirdetés