Kék Cápák – Megvan zsinórban a negyedik bajnoki siker

Czura Attilára a végén is lehetett számítani
Czura Attilára a végén is lehetett számítani - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks Miskolcon is győzni tudott, a kupában pedig a Veszprémet kapta.

Miközben szerda este azért lépett pályára Miskolcon a Nyíregyháza Blue Sharks, hogy az NB I B csoportban csütörtökön szereplő, és a tabellán a Blue Sharks előtt második helyen álló Veszprémet utolérje, addigra kiderült, hogy a bakonyiakkal másik fronton, a Hepp-kupában is rivalizálnak majd. A sorozat negyeddöntőjében ugyanis Nyíregyháza–Veszprém meccset rendeznek, vagyis a Blue Sharks lesz a pályaválasztó, január 22-ig kell megrendezni az összecsapást, a győztes a február 16-18. közötti, Debrecenben rendezendő négyes döntőbe jut.

Az aktuális forma alapján lehet is továbbjutásban reménykedni, hiszen a szerda esti miskolci mérkőzésen zsinórban negyedik győzelmét aratta a bajnokságban a Blue Sharks. A vendégek jól kezdtek, ám hiába húztak el 36–27-re, a MEAFC feljött 39–38-ra, amikor Czura Attila hármasa állította vissza a rendet.

Ekkor még nem, a harmadik negyedben viszont már átvette a vezetést a Miskolc. A nyíregyháziak azonban nem estek kétségbe, záporoztak a triplák, a pontszerzés terén négyen is kiemelkedőt nyújtottak, amihez társult még Nagy Krisztián 13 lepattanója, Srdjan Sztojanovics kilenc kiharcolt faultja és Bus Iván hat gólpassza. Az utolsó három percet a technikaival kipontozódó Sztojanovics nélkül vívták meg a nyíregyháziak, de Czura pontjai gondoskodtak arról, hogy ne forogjon veszélyben a győzelem.

NB I B csoport

Férfiak, 12. forduló

Miskolci EAFC–Nyíregyháza Blue Sharks 71–79 (22–31, 22–17, 14–15, 13–16)

Miskolc, 200 néző, v.: Vida B., Nagy V., Major Á. Blue Sharks: Bus I. 16/6, Czura 24/6, Sztojanovics 17/12, Mokánszki 2, Nagy K. 16/6. Csere: Sitku M., Oláh Z., Szondi Á. 4, Vida Z., Demeter Á. Edző: Siska János.
hirdetés