Kék Cápák – Megvédenék a hazai pályát a Honvéd ellen

Bazsó Brúnó (balra) és Tóth Gergely érkezésével jobb lett az egyensúly a posztokat tekintve
Bazsó Brúnó (balra) és Tóth Gergely érkezésével jobb lett az egyensúly a posztokat tekintve - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Kék Cápák egy mérkőzést sem szeretnének elveszíteni a Continental Arénában.


Elérkezett a régen várt rajt, a Nyíregyháza Blue Sharks is megkezdi a bajnokságot. A nyíregyházi kosarasok az előző szezonban kiválóan szerepeltek az alapszakaszban, ám a rájátszás nem a terveknek megfelelően alakult azzal, hogy a negyeddöntőben kiesett a csapat. A keret nem sok helyen változott a nyáron, ugyanakkor meghatározó játékosok jöttek, s mentek: Nagy Krisztián a MAFC-ban folytatja, az élvonalból Bazsó Brúnó és Tóth Gergely igazolt a Kék Cápákhoz.

– A mostani csapatnak is a védekezés lehet az erőssége, az előző idényben hetvennégy pont körül kaptunk meccsenként, ezt szeretnénk tartani – beszélt a csapatról Siska János vezetőedző. – A posztokat tekintve jobb az egyensúly, Geri négyes-ötös poszton bevethető, Brúnó gyakorlatilag egyestől-négyesig bármit játszhat. Persze a posztok között nem könnyű ugrálni, ebbe is bele kell szokni, továbbá teljesen új támadási és védekezési sémákkal készültünk.

Bivalyerős a mezőny

A mezőny talán még erősebb lett, mint korábban, hiszen a mindig esélyes Veszprém és az Oroszlány most is jónak tűnik, az első osztályból kieső MAFC és a feljutó BKG is az élmezőnybe vágyik, mint ahogy a Vasas és a Miskolc is okozhat meglepetést. Helyezésben meghatározott célkitűzés egyelőre nincs a Blue Sharksnál, de a legjobbak között szerepelnének ezúttal is, illetve Siska János elmondta, szeretnének veretlenek maradni hazai pályán. Ehhez az első lépést a Budapest Honvéd ellen kell megtenni.

Nagy név az ellenfélnél

– A korábbi sokszoros válogatott Horváth Ákos és az élvonalból érkezett Debreceni Dániel személyében jól erősítettek – mutatta be az ellenfelet a tréner. – A Honvéd mindig agresszívan, faulthatáron védekezik, masszív csapatról van szó. Nem lesz egyszerű feladat, de meg kell nyernünk a meccset.

A találkozót csütörtökön 18 órától játsszák a Continental Arénában.

MK


Sitku Ernő (középen) és Siska János (jobbra) a kosarasok sikeréért dolgozik
Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks számára is elérkezett az idő, csütörtökön megkezdi a bajnokságot. Várnia kellett a nyíregyházi kosarasoknak a szezonnyitánnyal, ugyanis az Oroszlány halasztást kért az első fordulóban, így Bus Ivánék csütörtökön, a második fordulóban lépnek pályára először....
hirdetés