Kék Cápák – Mint az öregek–fiatalok meccseken

Bus Iván a társak kiszolgálásában és a pontszerzésben is jeleskedik
Bus Iván a társak kiszolgálásában és a pontszerzésben is jeleskedik - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A gólpasszlistán a teljes mezőny második helyén álló Bus Iván számára nem a mutatók a fontosak.

Már az első félidőben megvolt a dupla duplája, vagyis a két különböző mutatóban jegyzett kétszámjegyű produktuma Bus Ivánnak, a Nyíregyháza Blue Sharks irányítójának a Nagykőrös elleni szerdai NB I B csoportos férfimérkőzésen. A 24 éves játékos végül 14 pontig és 11 gólpasszig jutott a neki szánt 23 játékperc alatt, de ettől is fontosabb, hogy a csapat 86–63-ra megnyerte a mérkőzést. Érzi az ember meccsközben, ha jól állnak a mutatói?
– Azt azért érezni, hogy jól megy-e a játék vagy sem, de a statisztikai mutatóim sosem foglalkoztattak – mondta az NB I B csoport gólpasszlistáján a második helyen álló Bus Iván. – Ez egy ilyen év, Czura Attila gyakorlatilag mindent bedob, neki szüksége van rám, nekem pedig rá, és így mindketten a csapat hasznára tudunk lenni. Hiszen a legfontosabb mégis csak az, hogy nyerjünk.

A harmadik negyedben különösen gördülékennyé vált a csapat játéka, akadt olyan akció, amely közben „megszáradt” a labda a levegőben, és labdaleütés nélkül ment végig az akció.

– A meccsnap előtti utolsó edzésen szoktunk leütés nélküli játékkal öregek–fiatalok meccset játszani, és valóban akadt olyan akciónk a meccsen, amely ott is megállta volna a helyét. Csak halkan jegyzem meg, azokat a meccseket mi, öregek szoktuk megnyerni – jelezte a csapatnál meglévő demográfiai viszonyokat a 24 évével a keret negyedik „legidősebb” játékosának számító kosaras.
hirdetés