Kék Cápák – Nagyon nem ízlett az óbudaiak zónája

Emani Gant nem volt elég aktív és a társak sem nagyon foglalkoztatták
Emani Gant nem volt elég aktív és a társak sem nagyon foglalkoztatták - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Sok kosarat kaptak, így nem tudtak gyorsan támadni a Kék Cápák idegenben.

Elszalasztotta a Nyíregyháza Blue Sharks annak az esélyét, hogy további öt csapattal együtt meglépjen a mezőny másik felétől. Az Óbudai Kaszások elleni hétvégi vereség (86–69) következtében nem sikerült tartani a lépést az élen állókkal.

– Úgy játszottunk, ahogy egész héten edzettünk – fogalmazott kissé sejtelmesen Siska János, a Kék Cápák edzője, aki nem kívánta részletezni, hogy mit is ért ezalatt pontosan. – Nem ízlett nekünk az ellenfél zónavédekezése, és mivel viszonylag sok kosarat kaptunk, nem tudtunk olyan gyorsan támadni, mint máskor. Nem jöttek be a számításaink, vagyis sok hárompontos kosarat kaptunk, viszont a centerjátékunk nem volt olyan eredményes, ahogy azt reméltük. Emani Gant kissé kivonta magát a játékból, illetve a társak sem foglalkoztatták őt kellőképpen. A negyedik negyed elején ugyan átvettük a vezetést, de jött az ilyenkor törvényszerű hullámvölgy, illetve a tizenhat-tizenhét éves játékosainktól sem várhatjuk el, hogy hétről hétre kiemelkedőt nyújtsanak. Kijavítjuk a hibáinkat, és megyünk tovább!

Ezen a héten nincs bajnoki forduló, hiszen Hepp-kupa-mérkőzéseket játszanak, a sorozatban még versenyben lévő nyíregyháziak a bajnokságban már legyőzött Eger vendégei lesznek csütörtökön.
hirdetés