Kék Cápák – Nehézségekbe ütköztek, de nyertek

Bár Emani Gant és Nagy Krisztián (8) is kipontozódott, amíg pályán voltak, egyikük sem bújt ki a felelősség alól
Bár Emani Gant és Nagy Krisztián (8) is kipontozódott, amíg pályán voltak, egyikük sem bújt ki a felelősség alól - © Fotó: Matey István
Nyíregyháza – A sérülésből visszatérő Varga Márton és a 16 évesek is hozzátettek a Kék Cápák egri győzelméhez a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Egy negyedet nyert meg Egerben a Nyíregyháza Blue Sharks, de azzal rendbe rakta a mérkőzést is, hiszen a 25–8-as részeredményt hozó harmadik felvonásnak köszönhetően kerekedett 76–71-re házigazdája fölé. Az előzmények, és annak ismeretében, hogy egy tizenhat éves játékos – Sitku Márton vagy az újonc Mokánszki Máté – végig a pályán volt, bravúrosnak mondható a siker.

– Minden idegenbeli győzelem extrának nevezhető, és mivel inkább az NB II-re hasonlító körülményekkel is meg kellett küzdenünk, az egri is ebbe a kategóriába tartozik – értett egyet a megállapítással Siska János, a Kék Cápák edzője. – A harmadik negyedre védekezést váltottunk, megbeszéltük, hogy miben kell javulnunk, és sikerült kellő előnyt szereznünk a végjátékra. Annak megtartása azért ütközött nehézségbe, mert Emani Gantnek és Nagy Krisztiánnak is faultproblémái voltak, mindketten ki is pontozódtak. Így aztán a sérülésből visszatérő Varga Márton a tervezettnél többet játszott, de a két tizenhat éves játékosunkkal együtt ő is helytállt. A most debütáló Mokánszki Máté különösen védekezésben volt hasznunkra, de pontot is szerzett. A végén ugyan felzárkózott három egységnyire az ellenfél, de akkor már érezhető volt, hogy kezünkben van a meccs, mert erővel azért jobban bírtuk.

A két-két győzelemmel és vereséggel álló nyíregyháziak szombaton a négyből négy győzelemmel kezdő Budapesti Honvédot látják vendégül.
hirdetés