Kék Cápák – Nem maradt más, mint az ötödik hely

Mokánszki Máté és a Kék Cápák legalább a vélhetően mindent bevető Nagykőrös ellen talpon maradnának
Mokánszki Máté és a Kék Cápák legalább a vélhetően mindent bevető Nagykőrös ellen talpon maradnának - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Egy hét alatt nem lehetett megémeszteni a Vasas elleni kiesést, de csütörtökön jön a folytatás.

Miközben a Vasas Akadémia és a Veszprém az elődöntőben „gyilkolják” egymást (1–1-re állnak az egyik fél második győzelméig tartó párharcban), addig az előbbiek által pályahátrányból kiejtett Nyíregyháza Blue Sharks a Nagykőrös elleni 5-8. helyért kiírt párharcra készül.

Azok után, hogy a negyeddöntőben itthon megnyert első meccset követően a Vasas otthonában és a mindent eldöntő hazai harmadik találkozón is 13 pontos előnyről (32–19, illetve 71–58) veszítettek a Kék Cápák, akik így a kiesést követő második évben sem tudtak bejutni a négy közé az NB I B csoportban. Egy hét alatt meg lehetett már mindezt emészteni?

– Nem, ahhoz el kell telnie egy kis időnek, leginkább egy új bajnokságnak, hogy feledtetni tudjuk mindazt, ami történt – felelte Sitku Ernő, a Blue Sharks szakmai igazgatója.

Az 5-8. helyért már kuparendszerű párharcokat vívnak az érintettek, az alapszakaszt kedvezőbb helyzetben zárt csapat otthonában rendezik a visszavágót. A nyíregyháziak ellenfele a Nagykőrös, az első meccs csütörtökön este lesz a Pest megyei városban, ahol az alapszakaszban 98–92-re veszítettek a Cápák.

– Nem maradt más hátra, mint megszerezni az ötödik helyet, vagyis megnyerni a hátralévő két párharcot, teljesen mindegy, milyen módon – így Sitku Ernő. – Vigaszt az sem jelentene a történtekre, de más célt nem tűzhetünk ki magunk elé. A keretünk változatlan maradt, de csak szerda estére egészült ki, hiszen Bus Iván, Czura Attila, Oláh Zoltán és Vida Zoltán az elmúlt napokban az egyetemi bajnokság döntőjében szerepelt.
A Nyíregyházi Egyetem csapata végül a második helyen végzett a fővárosban rendezett négyes fináléban.
hirdetés