Kék Cápák – Nem tudni miért, de enervált volt a csapat

Akt.:
Kár, hogy kevés, a Nagy Krisztiánéhoz hasonlatos támadásbefejezésre futotta a Cápák erejéből
Kár, hogy kevés, a Nagy Krisztiánéhoz hasonlatos támadásbefejezésre futotta a Cápák erejéből - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Nehéz az olyan letámadás ellen játszani, amit a legutóbbi ellenfél, a Tiszaújváros bevetett.

Kiderült, a B csoportban sem olyan egyszerű mérkőzést nyerni. A Nyíregyháza Blue Sharks eddigi mindhárom fellépése szoros küzdelmet hozott a honi férfimezőny másodosztályában, és szombaton másodszor volt kénytelen vereséggel elhagyni a pályát a csapat, amely a Tiszaújvárostól kapott ki nagy fordulatok után 73–65-ra.

– Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy megbeszéltük az öltözőben, teljesen enervált volt a csapat, nem tudom, mi ennek az oka – értékelte a látottakat Siska János, a nyíregyháziak edzője. – Ugyan volt egy remek periódusunk, amikor sikerült tizennégy pontos hátrányból visszakapaszkodnunk, de cserélnünk is kellett, hogy a végére maradjanak friss emberek a pályán, a mi cseresorunk azonban nincs olyan erős, mint a Tiszaújvárosé, és nincsenek olyan rutinos játékosaink, mint náluk Magyar László, aki a kispadról beszállva is nagy segítséget tudott nyújtani. Nehéz volt játszani a Tiszaújváros letámadása ellen, és megint kiderült, hogy rutintalanok vagyunk. Ugyanakkor nálunk is jól működött az egész pályás védekezés, de ahhoz, hogy ezt hosszabb periódusokban is be tudjuk vetni, nagyobb rotációra lenne szükségünk.

A Kék Cápák szerdán az NB II-es DEAC II otthonában játszanak Hepp-kupa-mérkőzést, a hétvégén nem lesz bajnoki forduló, legközelebb jövő héten szombaton Egerben játszanak.
hirdetés