Kék Cápák – Nüanszokon múlott az OSE-verés

Akt.:
Nyíregyháza Blue Sharks vs. Oroszlány
Nyíregyháza Blue Sharks vs. Oroszlány - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Blue Sharks hazai pályán kapott ki nagy riválisától.

Az éles szemű szurkolók hamar kiszúrhatták, a 4-es számú nyíregyházi mezben új légiós, Michael Harmon melegített. A másik oldalon viszont egy ismerős is dobálgatott, a nyíregyházi nevelésű Mohácsi Máté.

Az új amerikai játékos az első hazai támadásból kihagyhatatlan helyzetbe hozta Tóth Gergelyt, aki zsákolással fejezte be az akciót. A folytatásban Bazsó Brúnó és Bus Iván gyűjtögették szorgosan a pontokat, minek eredményeként az első negyedben vezettek is a Czura Attilát nélkülöző Cápák. A második játékrész nagy rohanásba ment át, már-már rájátszás-hangulat uralkodott, érezhető volt a feszültség a felek között, a hazai közönséget elsősorban Tóth Gergely pontjai dobták fel.

A fordulást követően egy-két védekezést elrontott a Blue Sharks és támadásban is akadozott a gépezet, az OSE mégsem tudott nagy előnyt kiépíteni, sőt, a harmadik negyed végén egymás után többször is labdát szereztek a mieink és fordítottak.

Jól indult a záró játékrész, a 33. percben hét ponttal vezettek a nyíregyháziak, erre 9-0-val válaszoltak a vendégek, a 28 pontig jutó Mohácsi továbbra sem lassított, míg a jól küzdő Cápáknál a végjátékban nem jöttek a triplák, amiket addig jó százalékkal értékesítettek. Ha nem is sokkal, de a tabella második helyén álló OSE jobbnak bizonyult.

MK

Kosárlabda: Férfi NB I./B, Piros-csoport

Nyíregyháza Blue Sharks-Oroszlány 85-89 (25-20, 21-27, 22-19, 17-23)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Pozsonyi, Balogh, Porgula.

Blue Sharks: Bus 19/3, Harmon 7/3, Fazekas 12/6, Bazsó 19/6, Tóth G. 18/6. Csere: Czinger 2, Oláh 8/3, Sitku M. Vezetőedző: Siska János.
hirdetés