Kék Cápák – Nyolcvan pont fölé kellett jutniuk

Nagy Krisztiánt ezen a mérkőzésen nem tudták megállítani a TF játékosai
Nagy Krisztiánt ezen a mérkőzésen nem tudták megállítani a TF játékosai - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A TF Budapest ellen ebben a bajnokságban még egyik csapat sem szerzett ennyi pontot, mint a Blue Sharks férfi kosárlabdázói.

Huszonnégy forduló ment le a férfi NB I B csoport alapszakaszából, és a Tehetséges Fiatalok csapata mindössze háromszor kapott nyolcvannál több pontot. Egyszer a listavezető Oroszlányban, ahol 82–80-ra kapott ki és kétszer a Blue Sharkstól, amikor a nyíregyháziak előbb hazai pályán 82–68-ra, szombaton pedig idegenben 83–77-re győzték le a budapesti csapatot. Magyarán a TF otthonában most először jutott nyolcvan fölé ellenfél, és a 83 pont is idénycsúcsnak számít a korábbi nyíregyházi edző, Merim Mehmedovic csapata ellen.

– A TF ellen valóban kimagaslónak számító pontszámunknak köszönhetjük a győzelmünket, illetve annak, hogy a letámadással belekényszerítettük őket a megszokottnál gyorsabb játékba – beszélt a győzelem titkáról Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Ezáltal többet is hibáztak, igaz, olykor mi is, például akkor, amikor a nyolcpontos vezetésünk nem bennünket nyugtatott meg, hanem kapkodni kezdtük, és elolvadt az előnyünk. Az viszont nagy fegyvertény, hogy a végén újítani tudtunk, értékesítettük a helyzeteinket és a büntetőket is. No, meg a triplákat, amelyeknek ötvenszázalékos hatékonysága egészen kimagasló, és még jobb is lehetett volna, ha nincs köztük néhány felesleges vállalás. De elégedetlenek semmi esetre sem lehetünk ezzel a mutatóval és persze a győzelemmel sem.
Két fordulóval és két hazai meccsel (pénteken a Miskolc, a jövő héten szombaton a Vasas érkezik) az alapszakasz vége előtt már zsebben is van a harmadik hely?
– Hiba lenne, ha így éreznénk, hiszen olyan csapatokkal játszunk, amelyek számára még van tétje a hátralévő meccseknek – felelte Sitku Ernő. – A Miskolc még kicsúszhat az első nyolcból, a Vasas pedig helyezkedik, hogy minél jobb pozícióból kezdhesse a rájátszást. Inkább úgy fogalmaznék, hogy saját kezünkbe vettük a harmadik hely megőrzésének lehetőségét, amivel tudnunk kell élni.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés