Kék Cápák – Összejött az álomdöntő

Akt.:
Kék Cápák – Összejött az álomdöntő
© Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks végig vezetve legyőzte a Pécsi VSK-KK-t, így a tavalyi teljesítményét felülmúlva döntős a férfi kosárlabdázók Hepp-kupájában.

Nem jött jól a Nyíregyháza Blue Sharksnak, hogy a Magyar Kupa negyeddöntőjében kiesett a Pécsi VSK, mert a baranyaiak így az erőik egy részét a Hepp-kupában szereplő második csapatukra tudták összpontosítani. Ezért aztán a PVSK-KK öt NB I A csoportos rutinnal rendelkező kosarassal (köztük a Falcónak hatból hat triplát dobó Antóni Csanáddal) állt ki a Kék Cápák elleni elődöntőben.

Nemcsak a csapat, a pécsi szurkolók egy része is maradt a debreceni Főnix-csarnokban, ahova szép számmal érkeztek a szomszédos Nyíregyházáról is. És kezdettől fogva a szabolcsi drukkereknek volt miért örülniük, hiszen a Blue Sharks tetszetősen és eredményesen kosarazott.
Bus Iván már az első negyedben 11 pontig és több remek asszisztig jutott, Czura Attila a támadóidő leteltének pillanatában a térfél közepétől dobott triplát, a védekezés is rendben volt, így az első negyedet követően kilenc ponttal vezetek a nyíregyháziak. A második negyedben csak akkor akadt meg a szekér, amikor már tizenöttel mentek a Cápák, de mindenki hozzátette a magáét annak érdekében, hogy biztos maradjon az előny. Czinger Zoltán mozgásán érződött, hogy még nem teljes értékű harcos, de azokban a három-négy perces periódusokban, amelyet a parkettet töltött, mindent beleadott, 215 centes termete pedig az ellenfél centereit is óvatosságra intette.

A félidei 13 pontos vezetés ellenére azért maradt még potenciál a csapatban, mert Srdjan Sztojanovics addig egyetlen pontot sem dobott, aztán a korábbi csapata ellen nagyszünet után beindult a szerb-magyar bedobó, öt triplájával együtt 21 pontig jutott. Ez pedig nyerő számnak bizonyult. A kispad minden egyes reakciója arra utalt, hogy a Cápák nagyon akarják a döntőt, ami össze is jött, ahogy remélni lehetett, épp az Oroszlány ellen. Bus Iván pedig nem akármilyen mutatókkal zárt, hiszen masszív dupla duplája (19 pont, 10 lepattanó) mellett további két mutatóban is közel járt a kétszámjegyű produktumhoz, volt még ugyanis nyolc kiharcolt faultja és hét lepattanója is.

Hepp-kupa: Négyes döntő

Elődöntő

Nyíregyháza Blue Sharks–Pécsi VSK-Kronosz Kiadó 83–72 (22–13, 22–18, 22–21, 17–20)

Debrecen, Főnix-csarnok, 400 néző, v.: Fodor A., Menyhárt, Győrffy R.

Blue Sharks: Bus I. 19/6, Czura 14/12, Sztojanovics 21/15, Sitku M. 6, Nagy K. 10/3. Csere: Czinger 9, Oláh Z., Fazekas Cs. 4, Mokánszki. Edző: Siska János.

A másik mérkőzésen: OSE-Lions–Beszterce KK 77–66.
hirdetés