Kék Cápák – Összepakolták a megnyugtató előnyt

Akt.:
Oláh Zoltán a kispadról beszállva volt hasznos és ponterős tagja a csapatnak
Oláh Zoltán a kispadról beszállva volt hasznos és ponterős tagja a csapatnak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Győzelemmel tette emlékezetessé idei utolsó hazai bajnokiját a Kék Cápák NB I B csoportos kosárlabda-csapata.

Kettészakadni látszik az NB I B Keleti csoportjának tabellájának, annak is köszönhetően, hogy a Nyíregyháza Blue Sharks 82–69-re legyőzte, és nem engedte a nyakára a Salgótarjánt. A szombati férfibajnoki nem vonul be minden idők legszebb mérkőzései közé, de a Kék Cápák biztosan hozták a győzelmet, amivel pozitívra váltott a mérlegük, és tapadnak az élbolyra. Nem mellesleg, idei utolsó hazai bajnokiját győzelemmel tette emlékezetessé a csapat.

– Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, amelyre nehéz volt felpörögni, de a második negyedet követően megnyugtatóvá vált az előnyünk, majd a harmadikban még rá is tudtunk pakolni – értékelte a látottakat Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Tudtuk, hogy a Salgótarján játékát nagyban meghatározza amerikai irányító teljesítménye, kicsit tartottunk is tőle, de végül jól megoldottuk a vele szembeni védekezést. Az is belefért, hogy a negyedik negyedben gyakoroljunk a továbbiakra, elővettük a zónavédekezést valamint juniorok is némi tapasztalathoz juthattak. Tudjuk, hogy nem mindig volt szép a játékunk, de a lényeg, hogy nyertünk, megyünk tovább.

A következő állomás a vasárnapi MAFC II elleni mérkőzés, amely elvileg ugyanúgy a kötelező győzelem kategóriájába tartozik, mint a szombati volt, de mivel idegenbeli, van veszélyforrása. Utána két hét bajnoki szünet következik (előbb All Star-hétvége lesz, aztán Hepp-kupa-forduló, amelynek párosítása még nem ismert), majd a jelenlegi éllovasok, vagyis a MEAFC és a Vásárhely elleni idegenbeli meccsekkel zárják az évet a Cápák.
hirdetés